Ugrás a tartalomra

A tánc ünnepe Magyarkanizsán

2019.12.07
17:27
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Közel 400 táncos csillogtathatta meg tudását a 21. alkalommal megrendezett Európai Városok Táncfesztiválján Magyarkanizsán. A kategóriák között szerepeltek utcai és tradicionális táncok is.

Négy országból érkeztek a résztvevők, akik szebbnél szebb táncokat mutattak be a szakmai zsűrinek. A táncosok több korosztályban, szóló, duó, kiscsoport és formáció kategóriában mérték össze tudásukat.

A versenyen Magyarországról a nagykanizsai Szan-dia táncosai is képviseltették magukat, akik másodszor jártak a fesztiválon. Gerlinger Laura, táncos, Szan-dia Fitness, Nagykanizsa, Magyarország: „Én egy duóval jöttem a párommal. Azon kívül van több szólónk és duónk is, főleg szólókkal és duókkal jöttünk most.”

A fesztivál a barátkozás mellett tapasztalatcserére is jó - mondja Sarnyai Zita a zentai M Dance Studio tagja, aki már évek óta visszatérő fellépője a fesztiválnak: „A társaság is nagyon jó, a koreográfiákat is szeretem, és mindig élvezettel táncolok.”

A legjobb táncosok idén sem tértek haza üres kézzel, a 300 kupa és érem mellett 15 különdíjat is kiosztottak a nap folyamán. Szajkó Erzsébet, szervező: „Ez a verseny egy tehetséggondozó verseny, ami azt jelenti, hogy több különdíjat osztunk ki. Különböző módon díjazzuk még a versenyzőket, például a partnerszervezeteinkkel cserélve különdíjakat osztunk ki, és az itt legmagasabb pontszámot elért versenyzők eljutnak Moszkvába a Kremel Star elnevezésű versenyre.”

A European Open táncfesztivál megszervezését Magyarkanizsa önkormányzata támogatta.

Magyarkanizsa
Európai Városok Táncfesztiválja

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.