Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Tanítás, költészet, versmondás - beszélgetés Horváth Emmával

2020-11-13
07:23
2020-11-13
16:27
Forrás
Pannon RTV
Horváth Emma, Külhoni Magyarságért-díjjal kitüntetett, Vajdasági Magyar Művészeti-, és Magyar Életfa díjas előadóművész, tanár, a szabadkai Csáth Géza Művészetbaráti Kör vezetője volt a szabadkai VM4K vendége.

A Csütörtök esték másképp elnevezésű rendezvénysorozaton a résztvevők egy mély beszélgetést hallhattak a tanárnő életéről, a költészetről és a versmondásról. Ez utóbbiról Horváth Emma elmondta, hogy Vajdaságban nagyon sok a verseny. Hozzátette: jobban hisz a műhelymunkában, abban, hogy van egy klub, ahol foglalkoznak a versmondással, hetente legalább kétszer van próba és tartanak előadásokat. Horvát Emma az utánpótlásra is kitért.

„Szerintem, most ez a szó cikkant át az agyamon, lelkesedésre van szükség, de nem üres lelkesedésre, meg bizonyos jelszavak hangoztatására, hanem valódi lelkesedésre és állandó figyelésre van szüksége a szavalóknak, hogy milyen féle fajta emberek ők és aszerint találni verset a legközelebbi alkalomra.”

Horváth Emma
VM4K
Csütörtök esték - másképp

Most

15:57, Frissítve: 16:09

Veszélyben a hólyagfű

A források elterelése veszélyezteti a Pešter-fennsík aljában található lápot, amely egy ritka húsevő növénynek, a hólyagfű egy fajtájának az egyedüli élőhelye a Balkán-félszigeten.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.