Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Tanítás, költészet, versmondás - beszélgetés Horváth Emmával

2020.11.13
07:23
2020.11.13
16:27
Forrás
Pannon RTV
Horváth Emma, Külhoni Magyarságért-díjjal kitüntetett, Vajdasági Magyar Művészeti-, és Magyar Életfa díjas előadóművész, tanár, a szabadkai Csáth Géza Művészetbaráti Kör vezetője volt a szabadkai VM4K vendége.
Pannon RTV/Raffai Csaba

A Csütörtök esték másképp elnevezésű rendezvénysorozaton a résztvevők egy mély beszélgetést hallhattak a tanárnő életéről, a költészetről és a versmondásról. Ez utóbbiról Horváth Emma elmondta, hogy Vajdaságban nagyon sok a verseny. Hozzátette: jobban hisz a műhelymunkában, abban, hogy van egy klub, ahol foglalkoznak a versmondással, hetente legalább kétszer van próba és tartanak előadásokat. Horvát Emma az utánpótlásra is kitért.

Pannon RTV/Raffai Csaba

„Szerintem, most ez a szó cikkant át az agyamon, lelkesedésre van szükség, de nem üres lelkesedésre, meg bizonyos jelszavak hangoztatására, hanem valódi lelkesedésre és állandó figyelésre van szüksége a szavalóknak, hogy milyen féle fajta emberek ők és aszerint találni verset a legközelebbi alkalomra.”

Horváth Emma
VM4K
Csütörtök esték - másképp

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű