Ugrás a tartalomra

Tankönyvcsere-akciót tartanak Újvidéken

2020.09.02
14:50
2020.09.02
19:52
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen az általános iskolások, illetve szüleik találhatnak maguknak könyveket. A kezdeményezés jelentős anyagi kiadástól óvja meg a szülőket.

Az érdeklődők egymás között cserélhetik el szükségtelenné vált tankönyveiket, és szerezhetik be azokat, amelyek elengedhetetlenek a továbbtanuláshoz.

Jovana Boško diák: „Hatodik osztályos könyveket veszek. Mindennap vannak új könyvek. Lecseréljük a régieket, innen pedig beszerezzük, ami kell. Azt gondolom, hogy ez a legegyszerűbb módja az általános iskolás könyvek beszerzésének.”

Az akció teljes egészében költségmentes, valamint az sincs korlátozva, hogy ki mennyi könyvvel távozhat.

Vesna Blagojević: „Mivel két iskoláskorú kislány anyukája vagyok, azt gondolom, hogy ez a kezdeményezés igazán csodás. Megkönnyítik a diákok és a szülők számára is az iskolakezdést. Szeptember mindig az a hónap, amikor a legtöbb a kiadásunk. Ez a tankönyvcsere nagyon hasznos.”

A kezdeményezés az újvidéki NS Blok Polgári Egyesület szervezésében valósult meg. Jelenleg több mint ezer könyv közül választhatnak a helyszínre érkezők - mondta el az egyesület elnöke, Saša Igić: „Az iskolakezdés, mint tudjuk, több szempontból is stresszes lehet, anyagi szempontból is. Ily módon próbáljuk a szülőket jelentős anyagi kiadásoktól megóvni.”

A rendhagyó könyvmustra minden munkanapon 12 és 20 óra között látogatható a Marije Trandafil tér 4-es szám alatt. A megmozdulás jövő péntekig, azaz szeptember 11-ig tart. A könyvek egy részét, illetve a beérkezett tanszerfelajánlásokat a rászoruló gyerekeknek juttatják el a szervezők.

Újvidék
tankönyv
akció
csere

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.