Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tantrum a szabadkai VM4K-ban

2022.09.23
07:53
2022.09.23
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Tantrum című filmet tekinthette meg a közönség Szabadkán csütörtök este. A Nagy Borús Levente bajsai származású rendező-forgatókönyvíró által rendezett alkotást ezúttal a VM4K-ban mutatták be.

A film egy vágás nélküli, egysnittes alkotás, amelyben kevés szereplő mutatja be a történetet. A film főszereplője Nagy Zsolt, aki a cselekményben azt csinálja, amihez nagyon ért: panaszkodik, kiabál és dühös nagymonológba kezd. De vajon ki a hallgatóság, aki előtt feltárja minden nyomorúságát? A filmről és annak témájáról a rendezővel és forgatókönyvíróval L. Móger Tímea költő beszélgetett.

Pannon RTV

Nagy Borús Levente, rendező-forgatókönyvíró: „A karanténban ki akartam használni a felesleges kreatív energiáimat, és akkor arra fordítottam, hogy írjak egy egész estés játékfilmet, amiről azt gondoltam, hogy könnyű megvalósítani még az akkori limitált lehetőségeink ellenére is és így született meg a Tantrum forgatókönyve és amikor elkészült, akkor találtam egy producert, aki látott benne potenciált arra, hogy legalább egy szegmensét megvalósítsuk. Utána, amikor később elkezdődött a fejlesztési és a gyártási folyamat, akkor az egész mögé beállt Nagy Zsolt, ami nagyon nagy húzó erő és toló erő projektnek, mert ő egy nagyon nagy és elismert név a térségben. A film egy egysnittes alkotás, amely különösen Zsoltnak volt nehéz, mert ugye végig rajta van a kamera, tehát nagyon nagy kihívás elé állította őt, két három hónapig készültünk rá. Utána 2021 elején le is forgatta a filmet mindössze egy nap alatt, annak ellenére, hogy majdnem 50 perces, csak ugye az egysnittességéből kifolyólag ezt meg tudtuk valósítani.”

VM4K
Csütörtök esték
filmvetítés

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.