Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tantrum a szabadkai VM4K-ban

2022.09.23
07:53
2022.09.23
16:53
Forrás
Pannon RTV
A Tantrum című filmet tekinthette meg a közönség Szabadkán csütörtök este. A Nagy Borús Levente bajsai származású rendező-forgatókönyvíró által rendezett alkotást ezúttal a VM4K-ban mutatták be.

A film egy vágás nélküli, egysnittes alkotás, amelyben kevés szereplő mutatja be a történetet. A film főszereplője Nagy Zsolt, aki a cselekményben azt csinálja, amihez nagyon ért: panaszkodik, kiabál és dühös nagymonológba kezd. De vajon ki a hallgatóság, aki előtt feltárja minden nyomorúságát? A filmről és annak témájáról a rendezővel és forgatókönyvíróval L. Móger Tímea költő beszélgetett.

Nagy Borús Levente, rendező-forgatókönyvíró: „A karanténban ki akartam használni a felesleges kreatív energiáimat, és akkor arra fordítottam, hogy írjak egy egész estés játékfilmet, amiről azt gondoltam, hogy könnyű megvalósítani még az akkori limitált lehetőségeink ellenére is és így született meg a Tantrum forgatókönyve és amikor elkészült, akkor találtam egy producert, aki látott benne potenciált arra, hogy legalább egy szegmensét megvalósítsuk. Utána, amikor később elkezdődött a fejlesztési és a gyártási folyamat, akkor az egész mögé beállt Nagy Zsolt, ami nagyon nagy húzó erő és toló erő projektnek, mert ő egy nagyon nagy és elismert név a térségben. A film egy egysnittes alkotás, amely különösen Zsoltnak volt nehéz, mert ugye végig rajta van a kamera, tehát nagyon nagy kihívás elé állította őt, két három hónapig készültünk rá. Utána 2021 elején le is forgatta a filmet mindössze egy nap alatt, annak ellenére, hogy majdnem 50 perces, csak ugye az egysnittességéből kifolyólag ezt meg tudtuk valósítani.”

VM4K
Csütörtök esték
filmvetítés

Most

Népszerű