Ugrás a tartalomra

Tárlat a Kortárs Galériában

2021.03.06
16:04
2021.03.06
17:25
Forrás
Pannon RTV
Multimédiás esttel búcsúztatták a Világ története: utolsó fejezet elnevezésű kiállítást tegnap a szabadkai Kortárs Galériában.

Az esten egy katalógust is bemutattak, amelyben a kiállító három művész munkáját ismertették. A jövő héten pénteken délben viszont egy újabb kiállítás nyílik. Nemanja Mate Đorđević, nemzetközileg elismert festő és rajzművész mutatja be első ízben kerámiáit és szobrait. Emellett Larisa Ackov kiállítása még megtekinthető lesz a képtár alagsorában egészen szombat délutánig. A művész kerámiái mellett kombinált technikával készített festményei is megtekinthetők.

Jasmina Jovančić Vidaković, kurátor, Kortárs Galéria, Szabadka: „A kiállítás valójában a tárlat megszületését mutatja be, azért, hogy visszatalálhassunk természetes gyökereinkhez, hogy kapcsolatba kerüljünk a természettel, amelytől sajnos a helyzetből kifolyólag nagyon eltávolodtunk. Ugyanis egyre több időt töltünk a képernyő előtt, és az internetre szorítkozunk és egyre kevesebbet vagyunk a természetben, ebből kifolyólag ez nagyon fontos.”

Kortárs Galéria

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.