Ugrás a tartalomra

Tárlatzárás Magyarkanizsán

2021.03.11
09:39
2021.03.11
17:29
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között koncerttel zárult az a két kiállítás a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban, amit még február elején nyitottak meg.

A képtár alsó szintjén régi, vallásos tematikájú tárgyakat állítottak ki, a felső szinten pedig egy színháztörténeti tárlat kapott helyet. Utóbbi A szakralitás misztériumai címet viseli, és selyemlapokra nyomtatott, vallási témájú válogatást láthattak az érdeklődők. Az eredeti tervek szerint több programmal is készültek volna a szervezők a záróünnepségre, azonban a világjárvány miatt csak az Óbecsei Schola Cantorum énekkar koncertjét tudták megszervezni.

Bicskei Zoltán szervező: „Azt szerettük volna, hogy ha már a nyitóünnepség nem történhetett meg, akkor a záróünnepségen itt legyenek a kiállítás szervezői és Rátóti Zoltán szavalt volna verseket, de ez se valósulhatott meg, mert a határ átjárása után karantén várt volna a vendégeinkre, ezért maradt ez. Viszont hozzá kell tennem hogy a Cnesa az alsó szinten szintén egy egyházi jellegű, egy vallásos jellegű kiállítást szervezett, ami a kisebb közösségünk különböző kegytárgyait mutatja be.”

Magyarkanizsa
kiállítás
tárlat
zárás
Dobó Tihamér Képtár
Bicskei Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.