Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tárlatzárás Magyarkanizsán

2021.03.11
09:39
2021.03.11
17:29
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között koncerttel zárult az a két kiállítás a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban, amit még február elején nyitottak meg.
Pannon RTV

A képtár alsó szintjén régi, vallásos tematikájú tárgyakat állítottak ki, a felső szinten pedig egy színháztörténeti tárlat kapott helyet. Utóbbi A szakralitás misztériumai címet viseli, és selyemlapokra nyomtatott, vallási témájú válogatást láthattak az érdeklődők. Az eredeti tervek szerint több programmal is készültek volna a szervezők a záróünnepségre, azonban a világjárvány miatt csak az Óbecsei Schola Cantorum énekkar koncertjét tudták megszervezni.

Pannon RTV

Bicskei Zoltán szervező: „Azt szerettük volna, hogy ha már a nyitóünnepség nem történhetett meg, akkor a záróünnepségen itt legyenek a kiállítás szervezői és Rátóti Zoltán szavalt volna verseket, de ez se valósulhatott meg, mert a határ átjárása után karantén várt volna a vendégeinkre, ezért maradt ez. Viszont hozzá kell tennem hogy a Cnesa az alsó szinten szintén egy egyházi jellegű, egy vallásos jellegű kiállítást szervezett, ami a kisebb közösségünk különböző kegytárgyait mutatja be.”

Magyarkanizsa
kiállítás
tárlat
zárás
Dobó Tihamér Képtár
Bicskei Zoltán

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű