Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Tavaszi hangulatban

2022.05.22
19:05
2022.05.22
20:19
Forrás
Pannon RTV
Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
Pannon RTV/Raffai Csaba

A Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Veronika népdalköre évente megszervezi a Tavaszi hangulatban című műsort. A fellépők itt mutatják be, hogy mivel is készülnek a Durindóra, Vajdaság legnagyobb népzenei találkozójára.

Muhi Melinda, csoportvezető, Veronika népdalkör: „Most először fogjuk mi is közönség előtt bemutatni az idei dalcsokrunkat, vajdasági juhászdalokkal készülünk. Szabó Annamária segített a felkészülésben, ő tanított minket. Tél óta mi ezzel a dalcsokorral foglalkozunk.”

A 15 tagú népdalkör heti 1-2 alkalommal próbál.

Szabó Ilonka, tag, Veronika népdalkör: „Jókedvvel jövünk, feltöltődünk és igyekszünk helytállni. Amatőr énekcsoport vagyunk, szépkorúak.”

Újhelyi Éva mögött sok évnyi tapasztalat áll az éneklés terén. Ő is a Veronika népdalkör csapatát erősíti.

„2007-ben kezdtem énekelni, szólóban, egy év kivételével minden Durindón ott voltam. Próbálkozok minél jobban, szebben énekelni, meg tiszta szívből, mert szeretek énekelni, szeretem a népdalokat.”

Ludasról 2 citeracsoport is érkezett, mindegyik 5-5 tagot számlál.

Torok Orsolya, citeracsoport-vezető: „Ismerik egymást a gyerekek, hogy ki kinek a kicsodája, és ha egyvalaki elkezd járni, akkor szól a másiknak is, hogy jöjjön citerázni. Faluhelyen könnyebb megszólítani a gyerekeket.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A Tavaszi hangulat fellépői szorgalmasan gyakorolnak az előttünk álló időszakban is, hiszen június 11-én és 12-én az idei Gyöngyösbokréta és Durindó színpada várja őket Palicson.

Tavaszi hangulatban
Veronika népdalkör
Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület
Durindó
Gyöngyösbokréta
Szabadka
Palics

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.
15:21, Frissítve: 16:37

Szépül a Róka tanya - épül a Róka Fest

Végéhez ért az Etnolife Egyesület alkotótábora, ahol több mint 30 fiatal építette és szépítette a noszai Róka Tanya udvarát. A tábor A fiatalok követik a hagyományokat elnevezésű határon átívelő IPA Projekt része.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.