Ugrás a tartalomra

Tavaszi hangulatban

2022.05.22
19:05
2022.05.22
20:19
Forrás
Pannon RTV
Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.

A Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Veronika népdalköre évente megszervezi a Tavaszi hangulatban című műsort. A fellépők itt mutatják be, hogy mivel is készülnek a Durindóra, Vajdaság legnagyobb népzenei találkozójára.

Muhi Melinda, csoportvezető, Veronika népdalkör: „Most először fogjuk mi is közönség előtt bemutatni az idei dalcsokrunkat, vajdasági juhászdalokkal készülünk. Szabó Annamária segített a felkészülésben, ő tanított minket. Tél óta mi ezzel a dalcsokorral foglalkozunk.”

A 15 tagú népdalkör heti 1-2 alkalommal próbál.

Szabó Ilonka, tag, Veronika népdalkör: „Jókedvvel jövünk, feltöltődünk és igyekszünk helytállni. Amatőr énekcsoport vagyunk, szépkorúak.”

Újhelyi Éva mögött sok évnyi tapasztalat áll az éneklés terén. Ő is a Veronika népdalkör csapatát erősíti.

„2007-ben kezdtem énekelni, szólóban, egy év kivételével minden Durindón ott voltam. Próbálkozok minél jobban, szebben énekelni, meg tiszta szívből, mert szeretek énekelni, szeretem a népdalokat.”

Ludasról 2 citeracsoport is érkezett, mindegyik 5-5 tagot számlál.

Torok Orsolya, citeracsoport-vezető: „Ismerik egymást a gyerekek, hogy ki kinek a kicsodája, és ha egyvalaki elkezd járni, akkor szól a másiknak is, hogy jöjjön citerázni. Faluhelyen könnyebb megszólítani a gyerekeket.”

A Tavaszi hangulat fellépői szorgalmasan gyakorolnak az előttünk álló időszakban is, hiszen június 11-én és 12-én az idei Gyöngyösbokréta és Durindó színpada várja őket Palicson.

Tavaszi hangulatban
Veronika népdalkör
Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület
Durindó
Gyöngyösbokréta
Szabadka
Palics

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű