Ugrás a tartalomra

Tekeredik a kígyó - Temerinbe vándorolt a bábszínház

2020.09.30
15:31
2020.09.30
16:46
Forrás
Pannon RTV
Interaktív bábos foglalkozást tartottak a temerini tájházban. A Tekeredik a kígyó elnevezésű program keretében 47 gyermek ügyeskedett a magyar népmese napja alkalmából a dél-bácskai településen.

Az egészségügyi előírásokat figyelembe véve a temerini Kókai Imre Általános Iskola elsős tanulóit 15 fős csoportokba osztották. A foglalkozás keretében kígyó formájú bábokat készítettek a gyerekek.

Milinszki Ádám: „Először a világos felét alulra kellett tenni. Gumival rögzíteni kellett a farkát. Ki kellett húzni a nyelvét, a szemét rárakni.”

A bábkészítésen kívül meséket hallgattak és népi játékokon vettek részt a gyerekek.

Tóth Lívia, foglalkozásvezető: „Általában olyan anyagokból dolgozunk, amelyek megtalálhatók otthon. Ez külön cél a bábkészítő műhelyeknél, 2-3 évvel ezelőtt kezdtünk szorgalmazni. Éreztük a szükségét arra, hogy a szülők, a gyerekekkel együtt készítsenek valamit. Az ilyen foglalkozásaink nagyon népszerűek.”

A Vándor Bábszínház 2011-ben alakult. Fennállásának 9 éve alatt 11 előadást 750 alkalommal játszottak csaknem 3500 gyerek előtt.

Garbac Sarolta, alapító tag, Vándor Bábszínház: „Új előadással nem készültünk. Amiért nem készült, az a mindannyiunknak, sajnos nagyon is jól ismert helyzet. Két hétre előrébb nem lehetett tervezni, ezért egy csoportos foglalkozásban gondolkodtunk. Megpróbáltuk őket szétosztani különböző helyszínekre.”

A nap fénypontja a foglalkozás közben elkészített kígyók farkának egybekapcsolása volt. Ezzel egy óriáskígyót alkottak, közben pedig mondókákat énekeltek.

Temerin
Vándor Bábszínház
Interaktív
Tekeredik a kígyó
foglalkozás
kígyó
tájház

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.