Ugrás a tartalomra
Samu Sejti - könyv
Pannon RTV

Tékiss Tamás új könyvét mutatták be Szabadkán

2017-11-13
08:09
2017-11-13
18:05
Forrás
Pannon RTV
Tékiss Tamás második regénye debütált tegnap este a Klein House közösségi bárban Szabadkán. A Samu sejti című, legújabb magyarkanizsai ifjúsági regény a Fórum gondozásában jelent meg augusztusban.

Az író első regénye A tükörtestvér után a mostani történet is erősen sikergyanús. A könyv főhőse egy lázadó ötödikes. A könnyed és lezser történetek mögött igazán mély és mai problémák húzódnak.

Tékiss Tamás, író: „Nem azt a naiv ifjúsági regényvonalat próbáltam megfogni, hanem olyat, ami igazi valójában mutatja be az általános iskolásokat. Tehát egy olyan világot, ahol csúfolják egymást, ahol káromkodnak és csinálnak olyan dolgokat, amiket nem tudnak, vagy nem szeretnének tudni a szüleik.”

A lazább hangvételű történetek mellett éles társadalombírálat is belefért a műbe - hangzott el a könyvbemutatón. Bíró Tímea, moderátor: „Tamás nagyon érti és érzi a nyelvüket, nagyon érzi és érti a problémájukat. Azon túl, hogy tanárként dolgozik, szerintem nagyon jól rálát a fiatalokra, az ő hangulatukra és az ő érzésvilágukra.”

A Szab-way Színházi Szervezet összművészeti estjén a Moser Roth zenekar is fellépett, ezzel is különlegessé téve a könyvbemutatót.

Tékiss Tamás
Szabadka
Samu sejti
könyvbemutató

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.