Ugrás a tartalomra

Tékiss Tamás új könyvét mutatták be Szabadkán

2017.11.13
08:09
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Tékiss Tamás második regénye debütált tegnap este a Klein House közösségi bárban Szabadkán. A Samu sejti című, legújabb magyarkanizsai ifjúsági regény a Fórum gondozásában jelent meg augusztusban.

Az író első regénye A tükörtestvér után a mostani történet is erősen sikergyanús. A könyv főhőse egy lázadó ötödikes. A könnyed és lezser történetek mögött igazán mély és mai problémák húzódnak.

Tékiss Tamás, író: „Nem azt a naiv ifjúsági regényvonalat próbáltam megfogni, hanem olyat, ami igazi valójában mutatja be az általános iskolásokat. Tehát egy olyan világot, ahol csúfolják egymást, ahol káromkodnak és csinálnak olyan dolgokat, amiket nem tudnak, vagy nem szeretnének tudni a szüleik.”

A lazább hangvételű történetek mellett éles társadalombírálat is belefért a műbe - hangzott el a könyvbemutatón. Bíró Tímea, moderátor: „Tamás nagyon érti és érzi a nyelvüket, nagyon érzi és érti a problémájukat. Azon túl, hogy tanárként dolgozik, szerintem nagyon jól rálát a fiatalokra, az ő hangulatukra és az ő érzésvilágukra.”

A Szab-way Színházi Szervezet összművészeti estjén a Moser Roth zenekar is fellépett, ezzel is különlegessé téve a könyvbemutatót.

Tékiss Tamás
Szabadka
Samu sejti
könyvbemutató

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.