Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

A Telep napját ünnepelték Újvidéken

2018-10-28
08:00
2018-10-28
16:20
Forrás
Pannon RTV
Több táncegyüttes is fellépett az újvidéki Telep napja elnevezésű rendezvényen. A helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban a legfiatalabb táncosok és képzőművészek is bemutatkoztak.

A Telep napja alkalmából megtartott ünnepi műsorban felléptek a Manó, a Tűzrevaló és a Mitugrász táncegyüttesek, valamint az újvidéki Dunavirág óvodába járó gyerekek. Kis Zsélykó, vezető, Tűzrevaló és Mitugrász táncegyüttes, Újvidék: „Telep meg Újvidék a mi házunk tája, tehát egy olyan eseményről van szó, amit a saját közösségünk szervez és a saját közösségünknek is meg kell mutatnia magát, mind a három gyerekegyüttesünknek, hogy lássa mindenki, hogy vagyunk, hogy élünk, és hogy mit csinálunk, vagyis annak a végeredménye az, ami a színpadon meglátszik.”

Az újvidéki Telep városrészben élő gyerekek számára fontos, hogy a Petőfi Sándor MMK-ban néptánccal, a néphagyományokkal, népzenével foglalkozhatnak. Vorkapić Emma, Tűzrevaló táncegyüttes, Újvidék: „Sok mindent tanulunk meg, meg nagyon sokat táncolunk, és én azt szeretem, amikor táncolunk sokat.”

A Petőfi Sándor MMK előcsarnokát a képzőművészeti pályázatra beérkezett munkák díszítették.

A pályázaton részt vett a 8 éves Kabók Blanka is, aki a műsorban is fellépett: 
„- Én a Manó táncegyüttesnek vagyok a tagja, és egy Kit rá hogy mesét fogunk előadni.
- Te részt vettél a rajzpályázaton is, ugye?
- Igen, és lerajzoltam a tantermemet az iskolában.”
 

A műsor után még folytatódott az ünneplés, a telepi magyarokat a pirosi Classic Band szórakoztatta.

Újvidék
telep
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Kis Zsélykó

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.