Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

A Telep napját ünnepelték Újvidéken

2018-10-28
08:00
2018-10-28
16:20
Forrás
Pannon RTV
Több táncegyüttes is fellépett az újvidéki Telep napja elnevezésű rendezvényen. A helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban a legfiatalabb táncosok és képzőművészek is bemutatkoztak.

A Telep napja alkalmából megtartott ünnepi műsorban felléptek a Manó, a Tűzrevaló és a Mitugrász táncegyüttesek, valamint az újvidéki Dunavirág óvodába járó gyerekek. Kis Zsélykó, vezető, Tűzrevaló és Mitugrász táncegyüttes, Újvidék: „Telep meg Újvidék a mi házunk tája, tehát egy olyan eseményről van szó, amit a saját közösségünk szervez és a saját közösségünknek is meg kell mutatnia magát, mind a három gyerekegyüttesünknek, hogy lássa mindenki, hogy vagyunk, hogy élünk, és hogy mit csinálunk, vagyis annak a végeredménye az, ami a színpadon meglátszik.”

Az újvidéki Telep városrészben élő gyerekek számára fontos, hogy a Petőfi Sándor MMK-ban néptánccal, a néphagyományokkal, népzenével foglalkozhatnak. Vorkapić Emma, Tűzrevaló táncegyüttes, Újvidék: „Sok mindent tanulunk meg, meg nagyon sokat táncolunk, és én azt szeretem, amikor táncolunk sokat.”

A Petőfi Sándor MMK előcsarnokát a képzőművészeti pályázatra beérkezett munkák díszítették.

A pályázaton részt vett a 8 éves Kabók Blanka is, aki a műsorban is fellépett: 
„- Én a Manó táncegyüttesnek vagyok a tagja, és egy Kit rá hogy mesét fogunk előadni.
- Te részt vettél a rajzpályázaton is, ugye?
- Igen, és lerajzoltam a tantermemet az iskolában.”
 

A műsor után még folytatódott az ünneplés, a telepi magyarokat a pirosi Classic Band szórakoztatta.

Újvidék
telep
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Kis Zsélykó

Most

18:42, Frissítve: 18:49

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.
15:37, Frissítve: 15:42

5 nap alatt 25 ezer bírság

Egyelőre így áll a hétfőn kezdődött fokozott közúti ellenőrzési akció Szerbiában. A szabálysértések java részét gyorshajtás, ittas vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása tette ki.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.