Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Téli Hagyományok Fesztiválja Palicson

2018-12-06
13:56
2018-12-06
17:03
Forrás
Pannon RTV
December 8-án és 9-én ismét megrendezik a Téli Hagyományok Fesztiválját Palicson, a Kisvendéglő mellett, 9 és 17 óra között.

Mindkét napon vajdasági termelők által készített élelmiszerek, italok és kézműves áruk vására is lesz egyben. A rendezvénynek kiemelt célja ezeknek a portékáknak a népszerűsítése.

Ábrahám Csilla, elnök, Ludaspuszta Térségi Társulás: „A rendezvény közösségépítő jellegét bizonyítja az is, hogy több száz résztvevő fog jelen lenni. A másik dolog, ami külön büszkeségünk, hogy tizedik alkalommal szervezzük - annak idején azt mondtuk, hogy ez a helyi termékek kiállítása, mert muszáj büszkének lennünk arra, amink van.”

Több kondérban sül majd a friss, forró tepertő a hétvégén Palicson. A tepertősütő versenyre még mindig lehet jelentkezni a szervezőknél, de az sem marad éhesen, aki látogatóként érkezik a helyszínre. Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere mindenkit vár a rendezvényre.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Az idelátogatók a gazdag gasztronómiai program része mellett még egy kellemes időtöltésben is kivehetik a részüket. A hétvégi programok ezzel nem zárultak: vasárnap a mikulásfutás kerül megrendezésre, a hagyományos mikulásfutás, hiszen ennek a legnagyobb résztvevői a gyerekek.”

A rendezvény az interreg IPA CBC határon átívelő program keretében és az Európai Unió társfinanszírozása mellett a magyar kormány és Szabadka Város támogatásával valósul meg.

Palics

Most

07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.