Ugrás a tartalomra

Telt házas koncert a szabadkai zsinagógában

2022.05.13
07:58
2022.05.13
16:52
Forrás
Pannon RTV
31 év után ismét fellépett a Zsinagógában az Albe Vidaković székesegyházi kórus.

Telt házas előadással zajlott a 31. Resurrexit - hagyományos húsvéti koncert a szabadkai Zsinagógában. A koncerten hallható volt még a Szabadkai Filharmónia, helyi zeneszerzők műveit adták elő, valamint fellépett a Collegium Musicum Catholicum is. Nagy érdeklődés övezte az idei Hagyományos Húsvéti Koncertet, ugyanis az előadók olyan darabokat adtak elő, melyek Szabadkán most voltak először hallhatóak.

Zsiga Pál, hegedűművész:
Albe Vidakovićtól fogunk játszani. Az lesz az ősbemutató valójában. Egy zeneszerző pap volt. Ha jól tudom, 1952 vagy 1953-ban írta ezt a művet, amit ma este fognak hallani.

A koncerten többek között Charles Gounod, Benedetto Pellizzari és szerbiai elismert zeneszerzők műveit is előadták. Szólistaként Pamela Kis Ignjatov és Guzsvány Izabella adott elő darabokat. David Bertran orgonaművész pedig a Zsinagóga orgonáját szólaltatta meg.

Jasna Vojnić, elnök, Horvát Nemzeti Tanács:
Valójában egy közösségként szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk egy ilyen nagyszerű eseményt megvalósítani, és hogy a ma hallható világhírű zenei nevek mellett, vagyis az európai nagy zeneszerzők mellé tehetünk olyan zeneszerzőket, akik itteniek. Ők pedig Albe Vidaković és Bela Anišić. Tehát a mai koncert egy fúzió lesz a mi nagy neveinkkel. Azt hiszem, ez valóban csodálatos lesz.

A húsvéti koncert a Horvát Nemzeti Tanács és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.

szabadkai zsinagóga
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.