Ugrás a tartalomra
A könyv
Pannon RTV/Bartók Zsófia

Teltházas könyvbemutatót tartottak Törökkanizsán

2019-04-07
11:10
2019-04-07
16:41
Forrás
Pannon RTV
A törökkanizsai Szent György római katolikus templom története 1858-2018 című kötettel a helyi színházteremben ismerkedhetett meg a közönség.

Teltházas közönség előtt mutatták be Törökkanizsán Szabó József helytörténész legújabb könyvét. A szerző az elmúlt évszázadok történéseit, a hitközösség átalakulását és a Törökkanizsán fennmaradt ereklyéket gyűjtötte össze, majd vetette papírra. Szabó Józseffel Újhelyi Nándor, a Községi Képviselő-testület elnöke, Német Ferenc, a könyv recenzense, Bunford Tivadar, a szabadkai VKT elnöke és a könyv kiadásának anyagi támogatója, valamint Sóti János Törökkanizsa plébánosa beszélgetett.

A könyvbemutató

Szabó József, szerző: „A könyv terjedelmes, a kereszténység ezer éves múltját mutatja be a vidékünkön, napjainkig. A magyarság betelepítésének történetével is foglalkozik. Csaknem minden törökkanizsai megtalálhatja nevét, vagy az ősei nevét e könyvben.”

Törökkanizsa
könyvbemutató
Szabó József
Szent György római katolikus templom

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.

Népszerű