Ugrás a tartalomra
A könyv
Pannon RTV/Bartók Zsófia

Teltházas könyvbemutatót tartottak Törökkanizsán

2019-04-07
11:10
2019-04-07
16:41
Forrás
Pannon RTV
A törökkanizsai Szent György római katolikus templom története 1858-2018 című kötettel a helyi színházteremben ismerkedhetett meg a közönség.

Teltházas közönség előtt mutatták be Törökkanizsán Szabó József helytörténész legújabb könyvét. A szerző az elmúlt évszázadok történéseit, a hitközösség átalakulását és a Törökkanizsán fennmaradt ereklyéket gyűjtötte össze, majd vetette papírra. Szabó Józseffel Újhelyi Nándor, a Községi Képviselő-testület elnöke, Német Ferenc, a könyv recenzense, Bunford Tivadar, a szabadkai VKT elnöke és a könyv kiadásának anyagi támogatója, valamint Sóti János Törökkanizsa plébánosa beszélgetett.

A könyvbemutató

Szabó József, szerző: „A könyv terjedelmes, a kereszténység ezer éves múltját mutatja be a vidékünkön, napjainkig. A magyarság betelepítésének történetével is foglalkozik. Csaknem minden törökkanizsai megtalálhatja nevét, vagy az ősei nevét e könyvben.”

Törökkanizsa
könyvbemutató
Szabó József
Szent György római katolikus templom

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.