Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bartók Zsófia

Teltházas könyvbemutatót tartottak Törökkanizsán

2019.04.07
11:10
2019.04.07
16:41
Forrás
Pannon RTV
A törökkanizsai Szent György római katolikus templom története 1858-2018 című kötettel a helyi színházteremben ismerkedhetett meg a közönség.

Teltházas közönség előtt mutatták be Törökkanizsán Szabó József helytörténész legújabb könyvét. A szerző az elmúlt évszázadok történéseit, a hitközösség átalakulását és a Törökkanizsán fennmaradt ereklyéket gyűjtötte össze, majd vetette papírra. Szabó Józseffel Újhelyi Nándor, a Községi Képviselő-testület elnöke, Német Ferenc, a könyv recenzense, Bunford Tivadar, a szabadkai VKT elnöke és a könyv kiadásának anyagi támogatója, valamint Sóti János Törökkanizsa plébánosa beszélgetett.

Pannon RTV/Bartók Zsófia

Szabó József, szerző: „A könyv terjedelmes, a kereszténység ezer éves múltját mutatja be a vidékünkön, napjainkig. A magyarság betelepítésének történetével is foglalkozik. Csaknem minden törökkanizsai megtalálhatja nevét, vagy az ősei nevét e könyvben.”

Törökkanizsa
könyvbemutató
Szabó József
Szent György római katolikus templom

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.