Ugrás a tartalomra

Templombúcsút tartottak Regőcén

2018.09.15
16:17
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A katolikusok szombaton Fájdalmas Boldogasszony napját ünnepelték a nyugat-bácskai faluban. A hívek kétnyelvű szentmisén vettek részt.

Az ünnepi szentmiséken több emberhez jut el az evangélium üzenete, és még jobban elmerülhetünk hitünkben - mondta a zombori káplán. Drobina Gábor, zombori káplán: „A Fájdalmas Szűzanya búcsúját ünnepeljük. Úgy gondolom, hogy ez a téma megérinti minden ember szívét, hiszen mindenki életében vannak problémák, fájdalmak, küzdelmek, és a mai evangélium szavai, üzenete minden ember szívéhez szólt.”

Regőcén kevés magyar család él, de igyekeznek minden évben olyan eseményeket szervezni, amelyek itt tartják őket. Drobina Mónika, regőcei elnök, VMSZ: „Nagyon kevesen vagyunk, de összetartunk. Most már szerintem, hogyha százan vagyunk, akkor sokat mondok. Amikor akármilyen esemény van, akkor mindenki összetart és besegít.”

Az, hogy ennyien összegyűltek a búcsún, arról árulkodik, hogy a legkisebb közösségekben is a hit és az egyház a meghatározója az összetartozásnak, a megmaradásnak - nyilatkozta a szentmise után Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője: „Szebb helyet és alkalmat el sem lehetett volna képzelni egy kampánynyitónak, hiszen a Fájdalmas Szűzanya templombúcsújára gyűltünk össze itt Regőcén, ahol egy maroknyi magyar olyan hihetetlen, csodás dolgokat végzett itt az elmúlt években. Felújította a kápolnát, a temetőt rendezte, a templomot bent, a falu központjában felújította külföldi segítséggel, közös összefogással.”

Feladatunk, hogy a megmaradásban úgy erősítsük a közösségeket, hogy az mindenki javát szolgálja - fogalmazott Hajnal Jenő.

Regőce
templombúcsú
Hajnal Jenő
Magyar Összefogás

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.