Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetfotók tárlata Magyarkanizsán

2021.04.16
11:43
2021.04.16
16:59
Forrás
Pannon RTV
Pro Nature, avagy Természetről a természetért címen nyílt meg a zentai Gergely József természetfotós kiállítása a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.
Pannon RTV

A tárlat fő témája a madarak, de mindemellett emlősök és ritkán látható növények fotói is megtekinthetők. Gergely József szerint a természet csoda, tele olyan pillanattal, ami megörökítésre vár, Magyarkanizsán pedig több ilyen terület is található.

Gergely József, természetfotós, Zenta: „Aki kicsit szétnéz Magyarkanizsa községben, mindig talál magának érdekes látnivalót. A természet agyon van szántva, agyon van vegyszerezve a környezetünk, a mezőgazdasági nagytáblás művelés nem kedvez sem az állatoknak, sem a növényeknek, nagyon sok rovar is kihalt az elmúlt 10-20 évben, de annak ellenére, hogy ekkora környezetterhelés van jelen a környezetünkben, annak ellenére ezek a kis mikroélőhelyek, fragmentumok, amelyek egyre jobban szűkülnek, fellelhetők, vannak olyan értékek, amire érdemes felhívni a közvélemény figyelmét.”

természetfotó
természetfotó-kiállítás
Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
Gergely József

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű