Ugrás a tartalomra
Ternovácz István
Pannon RTV

Ternovácz István kapta a 2017-es Keskenyúton Emlékérmet

2018-01-28
09:44
2018-01-28
17:44
Forrás
Pannon RTV
Tényfeltáró újságírói tevékenységéért, több évtizedes újságírói munkásságáért díjazták a temerini újságírót, akit egyaránt ismer a Kossuth rádió és az Újvidéki Rádió hallgatóközönsége.

Ternovácz István számos alkalommal foglalkozott az 1944-45-ös megtorlásokkal. A Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány kuratóriuma 2013-ban alapította az emlékérmet a délvidéki magyarságot ért tragikus atrocitásokat feltáró tevékenység elismerésére. Ternovácz István Schmittné Makray Katalintól vehette át a díjat Temerinben. „Nagy boldogság számomra, hogy minden évben egyszer-kétszer, többször is átjövünk Délvidékre a testvéreinkhez, honfitársainkhoz. Emlékezünk, és tesszük azokat a dolgokat, amik csak ránk várnak, azért, hogy a fiataloknak és az itt élő idősebbeknek a lelkük is könnyebb legyen, meg az életük is.”

Az ünnepségen Ternovácz István egyebek mellett arról beszélt, milyen indíttatásból foglalkozott újságíróként az 1944-45-ös eseményekkel. „Nekem nincsenek hozzátartozóim sehol a tömegsírokban, elődeim közül senkit nem végeztek ki, de úgy gondoltam, hogyha már ezek a dolgok megtörténtek, akkor a tényfeltárás, az igazságkeresés útján nekem tennem kell, mert nem élhetem úgy le az életemet, hogy közhelyszerűen tudósítok. A mi munkánk, az újságíróké, nagyobbrészt közhelyszerű, de azért hagyjunk valamit magunk után is - ez a célom.”

Ternovácz István elmondta, önmagára elsősorban mint újságíróra tekint. A dél-bácskai krónikásként emlegetett rádiós hozzátette: tényfeltáró munkája mögött inkább alaposság, mintsem kutatói ambíció áll.

Ternovácz István
Keskenyúton Emlékérem
újságíró
Temerin

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.