Ugrás a tartalomra
Ternovácz István
Pannon RTV

Ternovácz István kapta a 2017-es Keskenyúton Emlékérmet

2018-01-28
09:44
2018-01-28
17:44
Forrás
Pannon RTV
Tényfeltáró újságírói tevékenységéért, több évtizedes újságírói munkásságáért díjazták a temerini újságírót, akit egyaránt ismer a Kossuth rádió és az Újvidéki Rádió hallgatóközönsége.

Ternovácz István számos alkalommal foglalkozott az 1944-45-ös megtorlásokkal. A Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány kuratóriuma 2013-ban alapította az emlékérmet a délvidéki magyarságot ért tragikus atrocitásokat feltáró tevékenység elismerésére. Ternovácz István Schmittné Makray Katalintól vehette át a díjat Temerinben. „Nagy boldogság számomra, hogy minden évben egyszer-kétszer, többször is átjövünk Délvidékre a testvéreinkhez, honfitársainkhoz. Emlékezünk, és tesszük azokat a dolgokat, amik csak ránk várnak, azért, hogy a fiataloknak és az itt élő idősebbeknek a lelkük is könnyebb legyen, meg az életük is.”

Az ünnepségen Ternovácz István egyebek mellett arról beszélt, milyen indíttatásból foglalkozott újságíróként az 1944-45-ös eseményekkel. „Nekem nincsenek hozzátartozóim sehol a tömegsírokban, elődeim közül senkit nem végeztek ki, de úgy gondoltam, hogyha már ezek a dolgok megtörténtek, akkor a tényfeltárás, az igazságkeresés útján nekem tennem kell, mert nem élhetem úgy le az életemet, hogy közhelyszerűen tudósítok. A mi munkánk, az újságíróké, nagyobbrészt közhelyszerű, de azért hagyjunk valamit magunk után is - ez a célom.”

Ternovácz István elmondta, önmagára elsősorban mint újságíróra tekint. A dél-bácskai krónikásként emlegetett rádiós hozzátette: tényfeltáró munkája mögött inkább alaposság, mintsem kutatói ambíció áll.

Ternovácz István
Keskenyúton Emlékérem
újságíró
Temerin

Most

17:55, Frissítve: 19:41

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.