Ugrás a tartalomra

A „test költője" Palicson

2023.06.07
18:46
2023.06.07
19:34
Forrás
Pannon RTV
A Paraván, a Töredezettségmentesítés és a Légzésgyakorlatok című kötetéről beszélt a Palicsi Könyvtár udvarán Kormányos Ákos.

A zentai születésű szerző jelenleg Szegeden dolgozik onkopszichológusként. Több kritika a test költőjeként emlegeti. 2021-ben elnyerte a rangos Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat.

„A három könyv sok mindenben hasonlít és sok mindenben különbözik is egymástól. Amiben hasonlítanak az az, hogy valahogy én a testről írok sokat. A testen keresztül próbálom a szerelmet, a testen keresztül próbálom a hétköznapokat, a testen keresztül próbálom a világot megragadni. Ennek egyik oka az, hogy én magam mozgássérültséggel élek együtt, és erről is szerettem volna egy kicsit beszélni, de nagyon fontos számomra, hogy ne kerüljek skatulyába. Tehát nem csak mozgássérültként írok, hanem hétköznapi mindenkit érintő dolgokról is, de valahogy a test szempontjából."

Kormányos Ákos
irodalom

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.