Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A „test költője" Palicson

2023.06.07
18:46
2023.06.07
19:34
Forrás
Pannon RTV
A Paraván, a Töredezettségmentesítés és a Légzésgyakorlatok című kötetéről beszélt a Palicsi Könyvtár udvarán Kormányos Ákos.

A zentai születésű szerző jelenleg Szegeden dolgozik onkopszichológusként. Több kritika a test költőjeként emlegeti. 2021-ben elnyerte a rangos Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat.

„A három könyv sok mindenben hasonlít és sok mindenben különbözik is egymástól. Amiben hasonlítanak az az, hogy valahogy én a testről írok sokat. A testen keresztül próbálom a szerelmet, a testen keresztül próbálom a hétköznapokat, a testen keresztül próbálom a világot megragadni. Ennek egyik oka az, hogy én magam mozgássérültséggel élek együtt, és erről is szerettem volna egy kicsit beszélni, de nagyon fontos számomra, hogy ne kerüljek skatulyába. Tehát nem csak mozgássérültként írok, hanem hétköznapi mindenkit érintő dolgokról is, de valahogy a test szempontjából."

Kormányos Ákos
irodalom

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.

Népszerű