Ugrás a tartalomra

Tijana Jurićra emlékeztek Bajmokon

2018.06.30
11:22
2018.06.30
16:25
Forrás
Pannon RTV
A negyedik Glas Anđela - Tijana Jurić fesztivál első napján az ART című előadást láthatta a közönség, Milan Lane Gutović főszereplésével.

A 2014 júliusában elrabolt és különös kegyetlenséggel meggyilkolt szabadkai Tijana Jurićra emlékeztek tegnap este Bajmokon.

Lane Gutović a Tesna koža filmsorozat Srećko Šojićaként lopta be magát a közönség szívébe. A népszerű szerb színművész elmondta: azért tájolnak az ART című darabbal, hogy a kultúra hódítson teret Szerbiában, ne pedig az erőszak. „Van pszichikai és fizikai erőszak. Azt gondolom, hogy e téren nem maradunk el a világ legprimitívebb államaitól. Valamiben mi is legyünk már elsők.”

A rendezvény megálmodója a 15 évesen megölt Tijana Jurić édesapja, Igor Jurić. Alapítványával számos kezdeményezést indítottak már el. Aláírást gyűjtöttek azért, hogy a kiskorúak, a gyerekek és a terhes nők gyilkosait életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhessék. „Mi azt szeretnénk, hogy az a gonosz, ami megjelent Bajmokon, azt valahogy elföldeljük és jó dolgokkal töltsük ki. Ez egy jó dolog, ez egy olyan dolog, amit tenni szeretnénk. Kultúrát hoztunk Bajmokra, hogy az emberek jól érezzék magukat. Azért, hogy ez ne csupán egy átlagos nap legyen. Ne csak egy átlagos hétköznap része legyen.”

A kétnapos fesztiválon énekversenyt is tartanak. 12 fiatal népdalokat ad elő.

Tijana Jurić
Szabadka
előadás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.