Ugrás a tartalomra

Tiszavirág Fesztivál Zentán (videó)

2017.06.17
08:47
Kirakodóvásár, ízletes borok, koncertek csábítják az érdeklődőket Zentára
Kirakodóvásár, ízletes borok, koncertek csábítják az érdeklődőket Zentára. A Tiszavirág Fesztivál leglátványosabb programja, a fáklyás hajós felvonulás szombat késő este lesz. A fesztivál vasárnapig tart. Ismét benépesedett a zentai Tisza-parti sétány. A fesztivált, már hagyományosan, a Tiszamenti Fúvósok nyitották meg pénteken. tiszavirag_zenta 2 Idén sem maradt el a bor utca, ahol több pincészet is bemutatja a termékeit. A Maurer Borászat Hajdújárásról érkezett a fesztiválra. Fő céljuk, hogy minél természetesebb borokat állítsanak elő. Kovačević Goran, eladási menedzser, Mauerer Borászat, Hajdújárás: „Nem adunk hozzá semmilyen adalékanyagot. Minden bor vad gombákon erjed ki, szóval nincsenek hozzáadva se erjesztő gombák, se semmilyen más adalék. Főleg hordóban érleljük a borokat.” tiszavirag_zenta 1 A kézműves standokon a többi között gyöngyékszert, varrott babákat, fa játékokat is kínálnak. A Pandapa termékei préselt fából készülnek. Erre egy oldat segítségével viszik fel a kívánt feliratot. Virág Viktória, alapító, Pandapa: „Úgy vesszük észre, hogy egyre népszerűbbek, mivel egyedi elképzelés alapján is készítünk ötleteket. Így mindenki tud a szeretteink saját ötlete alapján egyedi ajándékot készíteni.” A Tiszavirág Fesztivál már ötödik alkalommal csábítja a vendégeket és a zentaiakat a Tisza-partjára. A szervezők elmondták, nagyon örülnek, hogy csütörtökig egy igen intenzív tiszavirágzás előzte meg az eseményt. Ezzel a rendezvénnyel ezt a különleges jelenséget ünneplik meg évről évre.



Laskovity Kornél, főszervező, megbízott igazgató, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete: „Igyekszünk széles körben megszólítani a vendégeket, tehát gondolunk itt a legkisebbekre, de a középkorosztályra is. A színpadi programokat, valamint a kulturális elemeket úgy válogatjuk, hogy mindenki megtalálhatja a saját kedvencét a programok közül.” A fesztivál szombati programja is igen gazdag lesz. 3 reggae koncertet hallhatnak az idelátogatók, valamint a Tiszán megnézhetik a fáklyás felvonulást is.
Zenta
Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.