Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tisztelet a könyveknek

2019.11.06
23:29
2019.11.07
17:38
Forrás
Pannon RTV
Képzőművészeti kiállítást nyitottak meg szerdán este Palicson. A Tisztelet a könyveknek elnevezésű kiállításon a palicsi ABC&T szakkör alkotásai tekinthetők meg.

A tematikus rajztárlat legfőbb célja a könyvek népszerűsítése.

Pannon RTV

Lukatics Elvira gyermekkora óta foglalkozik képzőművészettel, és már tíz éve tagja a művészeti körnek. Elmondta, szívesen jár a szakkörbe, hiszen itt minden területen kibontakozhat, és sok segítséget kap a szakkörvezetőtől: „A könyv mindannyiunknak, de főleg magamról beszélek, nagyon fontos. Mikor felvetette ezt a témát, mi ráharaptunk, és mindenki a maga módján hozzáfogott, a kisebb-nagyobb utasításai, vagyis segítsége alapján.”

Pannon RTV

Török István, a szakkör vezetője és a kiállítás szervezője elmondta, félti a könyvek jövőjét, hiszen most a 21. században egyre kevesebben fognak a kezükben és olvasnak el egy-egy könyvet: „Akarnám valahogy megszerettetni velük, vagy megmutatni nekik, hogy mennyire szép tud lenni egy néhány könyv mondjuk egy váza virág, vagy alma, körte, szilva mellett, vagy két három kávéscsésze mellett, vagy szemüveg mellett. Szóval sokféle módon lehet ezt kompozícióba hozni.”

Pannon RTV

A kiállítás még egy hónapig várja az érdeklődőket a palicsi könyvtár kiállítótermében.

Török István
ABC&T képzőművészeti szakkör

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.