Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tisztelet a könyveknek

2019-11-06
23:29
2019-11-07
17:38
Forrás
Pannon RTV
Képzőművészeti kiállítást nyitottak meg szerdán este Palicson. A Tisztelet a könyveknek elnevezésű kiállításon a palicsi ABC&T szakkör alkotásai tekinthetők meg.

A tematikus rajztárlat legfőbb célja a könyvek népszerűsítése.

Lukatics Elvira gyermekkora óta foglalkozik képzőművészettel, és már tíz éve tagja a művészeti körnek. Elmondta, szívesen jár a szakkörbe, hiszen itt minden területen kibontakozhat, és sok segítséget kap a szakkörvezetőtől: „A könyv mindannyiunknak, de főleg magamról beszélek, nagyon fontos. Mikor felvetette ezt a témát, mi ráharaptunk, és mindenki a maga módján hozzáfogott, a kisebb-nagyobb utasításai, vagyis segítsége alapján.”

Török István, a szakkör vezetője és a kiállítás szervezője elmondta, félti a könyvek jövőjét, hiszen most a 21. században egyre kevesebben fognak a kezükben és olvasnak el egy-egy könyvet: „Akarnám valahogy megszerettetni velük, vagy megmutatni nekik, hogy mennyire szép tud lenni egy néhány könyv mondjuk egy váza virág, vagy alma, körte, szilva mellett, vagy két három kávéscsésze mellett, vagy szemüveg mellett. Szóval sokféle módon lehet ezt kompozícióba hozni.”

A kiállítás még egy hónapig várja az érdeklődőket a palicsi könyvtár kiállítótermében.

Török István
ABC&T képzőművészeti szakkör
Palics

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.