Ugrás a tartalomra

Tisztújító közgyűlést tartott a VIVE

2021.11.15
19:01
2021.11.15
19:09
Forrás
Pannon RTV
Bolyos Miklós lett a fesztiválbizottság új elnöke.

Tisztújító közgyűlést tartott a torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon kistermében a VIVE, azaz a Magyar Nóták és Csárdások Fesztiváljának bizottsága. A vezetőség beszámolt az eddigi munkájáról, majd a fesztivál bizottsági elnöke, Mészárosné Bába Lúcia és az alelnök Szakállas Ottó átadták helyüket a fiatalabb generációnak.

A fesztiválbizottság új elnöke Bolyos Miklós, a Vajdasági RTV munkatársa lett. A gyűlésen arról is döntés született, hogy jövőre is megszervezik a fesztivált az eddigi formájában, a pályázat a tervek szerint 2022. januárjában jelenik meg.

Mészárosné Bába Lúcia, leköszönő bizottsági elnök: „A 25 év az negyed évszázad. Ennyiben mi már teljesítettünk annyit, amennyit tőlünk tellett. Már a korunkból is adódóan. Újabb ötletek kellenek, fiatalítani kell, nincs itt mese, új ötletek kellenek, mert a véleményünk az továbbra is, hogy éltetni kell a magyar nótát, hogy művelni kell, hogy kell nevelni az énekeseket, de hogy ezt most, hogy tudjuk a VIVE keretében megcsinálni, az majd a következő generáció dolga.”

VIVE Magyar Nóták és Csárdások Fesztiválja

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.