Ugrás a tartalomra

Tíz éve repertoáron a Holle anyó

2020.02.23
16:41
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Gyermekszínház darabjának összes szereplőjét, kolléganőnk, Fridrik Gertrúd személyesíti meg.

Már több mint 90 alkalommal öltötte magára meseszoknyáját és játszotta el a szorgalmas és a rest lány történetét, amelyben a jóság elnyeri jutalmát, a gonoszság és a rosszindulat pedig a méltó büntetését. Az előadás az évek folyamán számos tájoláson vett részt, ahol a művésznő közvetlen kapcsolatba került a gyerekekkel. A Szabadkai Gyermekszínház nézőtere teljesen megtelt vasárnap délelőtt. A színésznő számára kihívást jelent egyszerre ennyi szerepet megformálnia, de közel áll szívéhez az idén jubiláló előadás.

Fridrik Gertrúd, színész, Szabadkai Gyermekszínház: „Azért nehéz, mert magadra vagy utalva. Most itt én negyvenöt percben játszom több figurát, több dal van benne. Nincs, aki segítsen, ha véletlenül bármi gond van. Nekem egyedül kell megoldani. A könnyűség benne az, hogy úgy tudom megoldani, ahogy nekem jó. Tehát saját magamon tudok segíteni és nem kell támaszkodnom bárkire, bármelyik kollégára. Van benne jó is, van benne egy kicsit kevésbé az, de mindenképpen a szépségét emelném ki ennek, hogy egyedül lehet játszani és végigvinni tíz éven keresztül egy egyedül játszó előadást.”

Szabadkai Gyermekszínház
Holle anyó
Fridrik Gertrúd

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.