Ugrás a tartalomra
Pillanatkép az előadásból
Pannon RTV

Tizenhatodikán évadzáró bemutató a KDSZ-ben

2018-06-12
15:09
2018-06-12
17:00
Forrás
Pannon RTV
Urbán András rendezése, Az Úr nevében egy újabb politikailag brutálisan inkorrekt, megrázó, elgondolkodtató és egyben félelmetes produkció. Az előadás két nagy vallási kultúrát állít egymással szembe.

Arab nyelvű reggeli imával kezdődött a Kosztolányi Dezső Színház évadzáró bemutató előadásának sajtótájékoztatója. Elhangzott, Urbán András rendezése, Az Úr nevében egy újabb politikailag brutálisan inkorrekt, megrázó, elgondolkodtató és egyben félelmetes produkció. Az előadás két nagy vallási kultúrát állít egymással szembe, a kerítést és az európai demokráciát, a szerelmet és a gyűlöletet. De ezeknek a középpontjában is az ember áll, mint egyén. A darabot június 16-án este fél nyolckor mutatják be, ami után a hagyományos évadzáró bulira is várják a vendégeket.

Urbán András

Urbán András, igazgató, rendező, Kosztolányi Dezső Színház: „Az előadás egy bizonyos értelemben ütközteti a keresztényt és az iszlámot, tehát a keresztény vallási kultúrát az iszlámmal mint vallási kultúrával, illetve megvan ez a harmadik aspektus is, az Európa mint egyrészt júdeo-keresztény kultúra, illetve mint az európai demokrácia, ami nem föltétlen vallási kötődésű. Tehát egy fajta szabadság szempontjából vizsgálva ezeket a helyzeteket. Eljutva odáig, hogy az egyes emberről, az individuumról tudjunk beszélni, ahogy ebben az adott helyzetben az embernek előbb-utóbb állást kell foglalnia, vagyis megszületnek benne olyan gondolatok, amiket mindez kivált. Egyrészt a személyes tapasztalat, egyrészt az a manipulatív politikai viszonyulása, ami zajlik körülötte.

Szabadka
Kosztolanyi Dezső Színház
Urbán András
Az Úr nevében

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.