Ugrás a tartalomra
Pillanatkép az előadásból
Pannon RTV

Tizenhatodikán évadzáró bemutató a KDSZ-ben

2018-06-12
15:09
2018-06-12
17:00
Forrás
Pannon RTV
Urbán András rendezése, Az Úr nevében egy újabb politikailag brutálisan inkorrekt, megrázó, elgondolkodtató és egyben félelmetes produkció. Az előadás két nagy vallási kultúrát állít egymással szembe.

Arab nyelvű reggeli imával kezdődött a Kosztolányi Dezső Színház évadzáró bemutató előadásának sajtótájékoztatója. Elhangzott, Urbán András rendezése, Az Úr nevében egy újabb politikailag brutálisan inkorrekt, megrázó, elgondolkodtató és egyben félelmetes produkció. Az előadás két nagy vallási kultúrát állít egymással szembe, a kerítést és az európai demokráciát, a szerelmet és a gyűlöletet. De ezeknek a középpontjában is az ember áll, mint egyén. A darabot június 16-án este fél nyolckor mutatják be, ami után a hagyományos évadzáró bulira is várják a vendégeket.

Urbán András

Urbán András, igazgató, rendező, Kosztolányi Dezső Színház: „Az előadás egy bizonyos értelemben ütközteti a keresztényt és az iszlámot, tehát a keresztény vallási kultúrát az iszlámmal mint vallási kultúrával, illetve megvan ez a harmadik aspektus is, az Európa mint egyrészt júdeo-keresztény kultúra, illetve mint az európai demokrácia, ami nem föltétlen vallási kötődésű. Tehát egy fajta szabadság szempontjából vizsgálva ezeket a helyzeteket. Eljutva odáig, hogy az egyes emberről, az individuumról tudjunk beszélni, ahogy ebben az adott helyzetben az embernek előbb-utóbb állást kell foglalnia, vagyis megszületnek benne olyan gondolatok, amiket mindez kivált. Egyrészt a személyes tapasztalat, egyrészt az a manipulatív politikai viszonyulása, ami zajlik körülötte.

Szabadka
Kosztolanyi Dezső Színház
Urbán András
Az Úr nevében

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.