Ugrás a tartalomra
Pillanatkép az előadásból
Pannon RTV

Tizenhatodikán évadzáró bemutató a KDSZ-ben

2018-06-12
15:09
2018-06-12
17:00
Forrás
Pannon RTV
Urbán András rendezése, Az Úr nevében egy újabb politikailag brutálisan inkorrekt, megrázó, elgondolkodtató és egyben félelmetes produkció. Az előadás két nagy vallási kultúrát állít egymással szembe.

Arab nyelvű reggeli imával kezdődött a Kosztolányi Dezső Színház évadzáró bemutató előadásának sajtótájékoztatója. Elhangzott, Urbán András rendezése, Az Úr nevében egy újabb politikailag brutálisan inkorrekt, megrázó, elgondolkodtató és egyben félelmetes produkció. Az előadás két nagy vallási kultúrát állít egymással szembe, a kerítést és az európai demokráciát, a szerelmet és a gyűlöletet. De ezeknek a középpontjában is az ember áll, mint egyén. A darabot június 16-án este fél nyolckor mutatják be, ami után a hagyományos évadzáró bulira is várják a vendégeket.

Urbán András

Urbán András, igazgató, rendező, Kosztolányi Dezső Színház: „Az előadás egy bizonyos értelemben ütközteti a keresztényt és az iszlámot, tehát a keresztény vallási kultúrát az iszlámmal mint vallási kultúrával, illetve megvan ez a harmadik aspektus is, az Európa mint egyrészt júdeo-keresztény kultúra, illetve mint az európai demokrácia, ami nem föltétlen vallási kötődésű. Tehát egy fajta szabadság szempontjából vizsgálva ezeket a helyzeteket. Eljutva odáig, hogy az egyes emberről, az individuumról tudjunk beszélni, ahogy ebben az adott helyzetben az embernek előbb-utóbb állást kell foglalnia, vagyis megszületnek benne olyan gondolatok, amiket mindez kivált. Egyrészt a személyes tapasztalat, egyrészt az a manipulatív politikai viszonyulása, ami zajlik körülötte.

Szabadka
Kosztolanyi Dezső Színház
Urbán András
Az Úr nevében

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.