Ugrás a tartalomra

Tizenhatodikán évadzáró bemutató a KDSZ-ben

2018.06.12
15:09
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Urbán András rendezése, Az Úr nevében egy újabb politikailag brutálisan inkorrekt, megrázó, elgondolkodtató és egyben félelmetes produkció. Az előadás két nagy vallási kultúrát állít egymással szembe.

Arab nyelvű reggeli imával kezdődött a Kosztolányi Dezső Színház évadzáró bemutató előadásának sajtótájékoztatója. Elhangzott, Urbán András rendezése, Az Úr nevében egy újabb politikailag brutálisan inkorrekt, megrázó, elgondolkodtató és egyben félelmetes produkció. Az előadás két nagy vallási kultúrát állít egymással szembe, a kerítést és az európai demokráciát, a szerelmet és a gyűlöletet. De ezeknek a középpontjában is az ember áll, mint egyén. A darabot június 16-án este fél nyolckor mutatják be, ami után a hagyományos évadzáró bulira is várják a vendégeket.

Urbán András, igazgató, rendező, Kosztolányi Dezső Színház: „Az előadás egy bizonyos értelemben ütközteti a keresztényt és az iszlámot, tehát a keresztény vallási kultúrát az iszlámmal mint vallási kultúrával, illetve megvan ez a harmadik aspektus is, az Európa mint egyrészt júdeo-keresztény kultúra, illetve mint az európai demokrácia, ami nem föltétlen vallási kötődésű. Tehát egy fajta szabadság szempontjából vizsgálva ezeket a helyzeteket. Eljutva odáig, hogy az egyes emberről, az individuumról tudjunk beszélni, ahogy ebben az adott helyzetben az embernek előbb-utóbb állást kell foglalnia, vagyis megszületnek benne olyan gondolatok, amiket mindez kivált. Egyrészt a személyes tapasztalat, egyrészt az a manipulatív politikai viszonyulása, ami zajlik körülötte.

Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
Urbán András
Az Úr nevében

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.