Ugrás a tartalomra

Tízéves a Da Vinci Polgárok Társulása - kiállítással ünnepeltek (videó)

2017.03.05
10:00
Egy évtized festményei, szobrai, kézimunkái és kézműves alkotásai tekinthetők meg egy héten át Péterrévén
Egy évtized festményei, szobrai, kézimunkái és kézműves alkotásai tekinthetők meg egy héten át Péterrévén. A tízéves fennállását ünneplő Da Vinci Polgárok Társulása alkotóinak kiállítása szombat este nyílt meg a helyi közösség épületében. da vinci 11 Emelkedett hangulat és meghatottság jellemezte Péterrévén a Da Vinci Polgárok Társulása tagjainak nőnapi kiállításmegnyitóját. A tárlaton közel húsz amatőr alkotó mutatkozik be a közönségnek. Rab János a kilencvenes években ragadott először ecsetet a kezébe. „Az akkori szakmám bűnügyi helyszínelő volt, és ez nekem stresszoldó. A képeimen a víz, a Tisza a nyugodtság érzetét adta, és a legtöbb képemen abból az időszakból rajta van a víz, a Tisza.” da vinci 3 A kiállításon nem csak képzőművészeti alkotásokat és szobrokat láthat a közönség, hanem kézimunkákat és kézműves alkotásokat is. Sövényházi Magdolna 45 éve varrja a paplanokat. „Ez már most kihalófélben is van, de ez mind kézzel van csinálva. Csinálom tollból, gyapjúból, lióból.”



A péterrévei Da Vinci most ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Nőnapi kiállításukon a jubileum alkalmából megjelentetett Lélekkel megfestett síkság című emlékkönyvet is bemutatták. Stanojev Németh Annamária, elnök, Da Vinci Polgárok Társulása, Péterréve: „Abból a célból alakultunk meg, hogy egybegyűjtsük a péterrévei amatőr festőket, szobrászokat, kézműveseket, hogy tudjunk lehetőséget adni nekik a bemutatkozásra és a fejlődésre. Amint ez a kiállítás is hűen tükrözi, gyönyörű szépen fejlődtünk, haladtunk és nagyon büszke vagyok rájuk.” A Da Vinci tagjainak kiállítása jövő szombatig tekinthető meg a péterrévei helyi közösség dísztermében.
Péterréve
kiállítás
Da Vinci Polgárok Társulata

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.