Ugrás a tartalomra

Tízéves fennállását ünnepelte az óbecsei Fokos zenekar

2021.09.19
07:19
2021.09.19
16:29
Forrás
Pannon RTV
Ennek alkalmából ünnepi nagykoncertet adtak Palicson. Az esemény a Nyári Színpadon zajlott. A Fokos zenekar mellett fellépett több vendégelőadó is, például a Csalóka zenekar, a Juhász zenekar, valamint Csizmadia Anna és Szabó Annamária is.

Harmat Katalin többedmagával érkezett Zentáról Palicsra, a Fokos zenekar születésnapi koncertjére. Már máskor is volt alkalma élőben meghallgatni az óbecsei együttest: „Régóta, a televízióból ismertük meg őket, mert volt nekik fellépésük Magyarországon is. Szeretjük, és most eljöttünk, hogy megint megnézzük őket.”

A Fokos zenekar egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy a saját közösségük zenéjét nem hagyják elveszni.

Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője: „Óbecséről, Törökkanizsáról, az egész bácskai Tisza-mentéről rengeteg nagyon jó összeállításuk van nekik. Nagy megtiszteltetés számunkra is, hogy elhívtak bennünket erre a koncertre.”

A Fokos zenekarnak több albuma is megjelent az elmúlt tíz évben, emellett tánccsoportokat is szoktak kísérni. De szerepeltek már a Duna Televízió népzenei tehetségkutató műsorában, a Fölszállott a pávában is. Jovánovity Pétert, a zenekar nagybőgősét az előző évek legemlékezetesebb pillanatairól kérdeztük.

„Talán az első a megalakulásunk, a második a Fölszállott a páva, amikor 2012-ben elindultunk. Utána megjelent az első lemezünk. Ezek mind olyan hatásos mozzanatok, amik meghatározták a zenekar életét. Ezután jött a második, harmadik és negyedik lemez. Majd jött ismét a páva, a Szuper Páva, a Döntők döntője, amit a nézők jóvoltából sikerült is megnyerni.”

Az együttes célja a magyar népzene, ezen belül a tamburamuzsika megismertetése minél szélesebb körben. A koncertet stábunk rögzíti és későbbi időpontban teljes egészében műsorra tűzzük majd.

Fokos zenekar
Palics
koncert
Jovánovity Péter
Juhász Gábor

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.