Ugrás a tartalomra

Tízéves lett a kArc Irodalmi Kávéház

2022.04.11
14:00
2022.04.11
16:29
Forrás
Pannon RTV
A költészet napja alkalmából pazar jubileumi koncertet tartottak Szabadkán.

A jubileumok az ünneplésen kívül az előre és a visszanézésre is alkalmasak. Kalmár Zsuzsát a kArc háziasszonyát kérdeztük a tíz év rezüméjéről.

Kalmár Zsuzsa, háziasszony, kArc: „Öröm, odaadás, értékteremtés, és el sem hiszem, hogy elmúlt ez a tíz év. Annyira nem számít az idő, amikor ezekkel dolgozunk és ezekkel játszunk, én reménykedem a következő tíz évben, hogy legalább ilyen szeretetteljes lesz.”

Születésnapi koncertjükön vendégzenészeket hívtak, akikkel a régi versfeldolgozásokat is újra hangszerelték. A meghívott együttesek, a Sin Seekas, a Kurta utca, a Blue és a Contra Bayando saját feldolgozásban zenésítették meg a magyar költőket.

Pálfi Ervin, színész, zenei szerkesztő, kArc: „Ez a ma este is arról szól számunkra, hogy a már meglévő dalainkat sok esetben teljesen áthangszereltük, sokkal pörgősebbé, bulisabbá varázsoltuk pont azért, hogy egy jót bulizzunk a közönséggel.”

Majoros Róbert színházi előadásokat és koncerteket egyaránt fényez. A kArc koncert megvilágítását második alkalommal tervezte. Azt mondja, hogy a világosító egy nap alatt csupán három-négy vers fénykreációját tudja csak elkészíteni, utána már alkotói válságba kerül: „Nem úgy világítjuk ezeket a dalokat, hogy egy dalnak egy állandó színvilága van, hanem azon belül változtatunk refréneknél, instrumentális résznél.”

A tízéves évforduló koncertje, vizualitásában és tartalmában is tartalmas kikapcsolódást jelentett.

kArc
kArc irodalmi kávéház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.