Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tízéves lett a kArc Irodalmi Kávéház

2022.04.11
14:00
2022.04.11
16:29
Forrás
Pannon RTV
A költészet napja alkalmából pazar jubileumi koncertet tartottak Szabadkán.

A jubileumok az ünneplésen kívül az előre és a visszanézésre is alkalmasak. Kalmár Zsuzsát a kArc háziasszonyát kérdeztük a tíz év rezüméjéről.

Kalmár Zsuzsa, háziasszony, kArc: „Öröm, odaadás, értékteremtés, és el sem hiszem, hogy elmúlt ez a tíz év. Annyira nem számít az idő, amikor ezekkel dolgozunk és ezekkel játszunk, én reménykedem a következő tíz évben, hogy legalább ilyen szeretetteljes lesz.”

Születésnapi koncertjükön vendégzenészeket hívtak, akikkel a régi versfeldolgozásokat is újra hangszerelték. A meghívott együttesek, a Sin Seekas, a Kurta utca, a Blue és a Contra Bayando saját feldolgozásban zenésítették meg a magyar költőket.

Pálfi Ervin, színész, zenei szerkesztő, kArc: „Ez a ma este is arról szól számunkra, hogy a már meglévő dalainkat sok esetben teljesen áthangszereltük, sokkal pörgősebbé, bulisabbá varázsoltuk pont azért, hogy egy jót bulizzunk a közönséggel.”

Majoros Róbert színházi előadásokat és koncerteket egyaránt fényez. A kArc koncert megvilágítását második alkalommal tervezte. Azt mondja, hogy a világosító egy nap alatt csupán három-négy vers fénykreációját tudja csak elkészíteni, utána már alkotói válságba kerül: „Nem úgy világítjuk ezeket a dalokat, hogy egy dalnak egy állandó színvilága van, hanem azon belül változtatunk refréneknél, instrumentális résznél.”

A tízéves évforduló koncertje, vizualitásában és tartalmában is tartalmas kikapcsolódást jelentett.

kArc
kArc irodalmi kávéház

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű