Ugrás a tartalomra

Több díjat is nyertek a vajdasági színészek Kisvárdán

2019.07.02
12:01
2019.07.03
17:45
Forrás
Magyar Szó
Több vajdasági színész is díjazott lett az idei Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján. Bicskei István színész elnyerte a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának Életműdíját.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Fődíját az előadásban is megmutatkozó csapatjátékért a Vajdasági Tanyaszínház Pé'z, hova mész? című előadása kapta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza közös díjában Pálfi Ervin és Pámer Csilla, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színészei részesültek a Lila ákác című előadásban nyújtott alakításukért.

A Diákzsűri oklevelét Verebes Andrea és Búbos Dávid, az Újvidéki Művészeti Akadémia hallgatói kapták.

vajdasági
Kisvárda
Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
Bicskei István
Tanyaszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.