Ugrás a tartalomra

Több mint 200 munka érkezett a Petőfi velünk él! pályázatra

2023.03.23
12:14
2023.03.23
16:34
Forrás
Pannon RTV
Petőfi velünk él! címmel hirdetett pályázatot az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, a legjobb rajzok és fogalmazások szerzőit tegnap díjazták a szervezők. A pályázatra több mint 200 óvodás és iskolás jelentkezett.

Óvodások és alsósok rajzai díszítették tegnap délután az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör előcsarnokát. A munkák a Petőfi velünk él! című pályázatra készültek.

A legjobb rajzok és fogalmazások szerzőit díjazták a kultúrkörben. Az ötödikesek és hatodikosok két témáról írhattak, az egyik címe Egy napom Petőfivel, a másiké János vitéz a barátom volt. Ebben a korosztályban Varga Bettina és Nagy Lóránd osztott első helyet érdemelt. Nagy Lóránd elmondta, hogy úgy írta meg fogalmazását, mintha ismerték volna egymást Petőfivel.

A hetedik és nyolcadik osztályosoknak is két témája volt: az egyik címe Levél Petőfi Sándornak, a másik címe pedig „Reszket a lelkem, mert…”. Ebben a kategóriában Balázs Adél, Gortva Kata és Varnyú Leóna lett az első. Leóna levelet írt a költőnek.

„Arról írtam, hogy a költészete hova jutott. Gondolom, amikor ő írta ezeket, nem számított arra, hogy 200 év múlva is benne lesznek a versei az olvasókönyvekben. Megírtam ezt neki, hogy szobrokat állítottak fel róla, utcákat, iskolákat neveztek el.”

A Petőfi-emlékév jegyében megtartott eseményt a Petőfi kultúrkör és a Bóbita Óbecsei Nagycsaládosok Egyesülete közösen szervezte meg a budapesti Nemzeti Kulturális Alap anyagi támogatásával.

Ricz Kasziba Beáta, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör munkatársa kiemelte: „Nagyon minőséges munkák érkeztek. 33 írás érkezett és 175 rajz, a zsűri a minőség miatt sok díjat is kiosztott, 32 rajzot díjaztunk és 15 írást.”

A díjátadón a Folkbeat együttes két tagja, G. Nagy Réka és Csasznyi Imre Petőfi megzenésített verseiből adott elő ízelítőt.

Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör
Ricz Kasziba Beáta
Óbecse

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.