Ugrás a tartalomra

Több mint 600 diák vett részt a jubiláló KMV-n (videó)

2017.04.23
12:03
Szárnyukat bontogató és régi tollforgatók, előadóművészek produkciói adtak keresztmetszetet a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének az immár 50 éves kincsesbányájából
Szárnyukat bontogató és régi tollforgatók, előadóművészek produkciói adtak keresztmetszetet a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének az immár 50 éves kincsesbányájából. Az óbecsei háromapos jubileumi rendezvényen az idén több mint 600 diák állt a Városi Színház színpadára.   Az idei legjobb szerzők és előadóművészek mellett több évtizeddel ezelőtt versenyt nyert KMV-sek is bemutatkoztak a gálaműsoron. Pesitz Mónika négy éven át bizonyult a legjobb humoreszk-szerzőnek. Pesitz Mónika, színésznő: „Mindig nagy izgalom volt ez a KMV, KMV-től KMV-ig éltünk. Amikor vége lett a vasárnapi gálának, arról kezdtünk el beszélgetni ebéd közben, hogy jövőre majd hogy lesz.” Magyar Zsófia az idén első lett drámai monológgal. Magyar Zsófia, Óbecsei Gimnázium: „Mindenki szeretne színésznő lenni, filmekben szerepelni, csakhogy nekem ez az álom meg is maradt gyerekkoromból, és azért jöttem a KMV-re, hogy megismertessem magam, hogy felfigyeljenek rám.” Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a magyar kormány nevében levélben köszöntötte az ünnepeltet. A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács szerint is kiemelt fontosságú eseménye a vajdasági magyar közösségnek. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „A KMV annyira sajátos, annyira Kárpát-medencei egyedülálló rendezvény, hogy valahol a hungarikumok, az értéktár között kell megtalálnunk, oda kell elhelyeznünk, és ott kell ezt az értéket úgy ápolnunk, hogy a jövőben is a középiskolások érezzék, tudják, hogy itt Óbecsén ezen a színpadon, ha fölléphetnek, akkor az életükben valamilyen változás áll be.”



Szilágyi Miklós és csapata 11. alkalommal szervezte meg a KMV-t, de jövőre ez már egy új csapat feladata lesz. A leköszönő szervezőbizottságra azonban még várnak feladatok. Szilágyi Miklós, elnök, KMV szervezőbizottsága: „Megújult honlap, ami a napokban már élni fog. Mivel láttuk azt, hogy mekkora értéke van azoknak a munkáknak, amik ennyi év alatt készültek, készülünk egy webes adattárral, ahol kereshetőek lesznek a fotók, a munkák, és folyamatosan fog feltöltődni.” A gálán a tanárdíjat is átadták, amit Bata Rózsa, a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont magyartanára vehetett át.
Óbecse
KMV

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.