Ugrás a tartalomra

Több mint hatvan diák látogatott Vajdaságba a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően

2022.05.08
13:23
2022.05.08
16:47
Forrás
Pannon RTV
A középiskolások Szabadka szecessziós emlékeivel is megismerkedtek.

Két járvánnyal terhelt év után újra folytatódnak a Rákóczi Szövetség nagy hagyományú, középiskolás regionális kirándulásai.

A hétvégén több mint hatvanan járták be Vajdaság jellegzetes látnivalóit.

A középiskolások a három nap során több vajdasági települést is meglátogattak. Szabadka szecessziós emlékeivel is megismerkedtek.

Petrovszki Liza: "Békéscsabáról érkeztem és most vagyok először itt a Délvidéken. Újvidéken voltunk és Péterváradot néztük meg, most itt vagyunk Szabadkán és nagyon szépnek találom ezt a várost."

A Délvidéki kirándulás során a résztvevők a kirándulások mellett szórakoztató ismerkedős programokon is részt vettek.

Lőrinc Brigitta, a Rákóczi Szövetség munkatársa: "Első állomásunk Délvidék volt, dél-Magyarország és vajdasági diákok részvételével a program fő célja, hogy megismerjék Vajdaság fő nevezetességét, kultúráját, emlékhelyeit, illetve végül de nem utolsó sorbán, hogy a diákok személyes kapcsolatokat tudjanak kialakítani egymással."

A fiatalok Szabadka központjában helyi finomságokat is kóstoltak.

Rákóci Szövetség
kirándulás
diák

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.
13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 14:11

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.