Ugrás a tartalomra
a résztvevők
Pannon RTV/Kovács Róbert

Több országból is érkeztek a Testemlékezet tanfolyamra

2018-06-09
18:13
2018-06-09
18:26
Forrás
Pannon RTV
A Testemlékezet tanfolyamot idén ötödik éve tartották Kelebián az Újvidéki Művészeti Akadémia bevonásával. A tanfolyamra Norvégiából, Franciaországból és Magyarországról is érkeztek résztvevők.

Az egyhetes tanfolyam egész napos volt, a táncosok maszkokat is készítettek és élő zenei aláfestést kaptak a mozgásimprovizációhoz. Az idei workshop témája Ophélia és Hamlet titkos élete, illetve a férfi és női értékvilág megélése volt. Döbrei Dénes, tanár, Újvidéki Művészeti Akadémia: „Ma este itt mindenki egy saját szólót fog bemutatni, a ház különböző sarkaiban, a próbateremben, a próbatermen kívül, mindenki választott egy teret magának, ahol ezt meg tudja tenni.

gyakorolnak

Nina Franciaországból jött, nagyon érdekesnek látja a tanfolyamot és fejben már felépítette a saját szólótáncát. Nina Desjouas, színész, Franciaország: „Választottam egy képet, amit utána többször átrajzoltam, és ez a kép alapján építettem fel a saját táncomat.”

Mirabelle Norvégiából cserediákként érkezett az Újvidéki Művészeti Akadémiára. Sokat tanult arról, hogyan kell a jelenben élni és megfogni a pillanatot. Mirabelle Breiduik, drámapedagógia-hallgató, Norvégia: „Ezen a héten megtanultam olyan módon mozgatni a testemet, ahogy előtte még sosem, és megváltozott a tánchoz való viszonyom.”

A tanfolyam egy közös esti tánccal zárult, amihez Ábrahám Máté elektromos csellón közreműködött.

Testemlékezet
Kelebia
tanfolyam
mozgás
tánc
Döbrei Dénes

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.