Ugrás a tartalomra
a résztvevők
Pannon RTV/Kovács Róbert

Több országból is érkeztek a Testemlékezet tanfolyamra

2018-06-09
18:13
2018-06-09
18:26
Forrás
Pannon RTV
A Testemlékezet tanfolyamot idén ötödik éve tartották Kelebián az Újvidéki Művészeti Akadémia bevonásával. A tanfolyamra Norvégiából, Franciaországból és Magyarországról is érkeztek résztvevők.

Az egyhetes tanfolyam egész napos volt, a táncosok maszkokat is készítettek és élő zenei aláfestést kaptak a mozgásimprovizációhoz. Az idei workshop témája Ophélia és Hamlet titkos élete, illetve a férfi és női értékvilág megélése volt. Döbrei Dénes, tanár, Újvidéki Művészeti Akadémia: „Ma este itt mindenki egy saját szólót fog bemutatni, a ház különböző sarkaiban, a próbateremben, a próbatermen kívül, mindenki választott egy teret magának, ahol ezt meg tudja tenni.

gyakorolnak

Nina Franciaországból jött, nagyon érdekesnek látja a tanfolyamot és fejben már felépítette a saját szólótáncát. Nina Desjouas, színész, Franciaország: „Választottam egy képet, amit utána többször átrajzoltam, és ez a kép alapján építettem fel a saját táncomat.”

Mirabelle Norvégiából cserediákként érkezett az Újvidéki Művészeti Akadémiára. Sokat tanult arról, hogyan kell a jelenben élni és megfogni a pillanatot. Mirabelle Breiduik, drámapedagógia-hallgató, Norvégia: „Ezen a héten megtanultam olyan módon mozgatni a testemet, ahogy előtte még sosem, és megváltozott a tánchoz való viszonyom.”

A tanfolyam egy közös esti tánccal zárult, amihez Ábrahám Máté elektromos csellón közreműködött.

Testemlékezet
Kelebia
tanfolyam
mozgás
tánc
Döbrei Dénes

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:50

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

Népszerű