Ugrás a tartalomra

Több tagja van a törökkanizsai könyvtárnak

2020.01.15
14:10
2020.02.23
10:31
Forrás
Pannon RTV
Kedvezményes éves tagsági díj ellenében az újdonságokhoz is hozzájuthatnak az olvasók.

Mintegy 60.000 magyar és szerb nyelvű kötet várja az olvasókat a törökkanizsai Branislav Nušić Népkönyvtárban. Az előző évekhez képest tavaly 15 százalékkal nőtt az olvasók száma az intézményben.

A törökkanizsai Branislav Nušić Népkönyvtár 1969-ben költözött át a mai helyére, a Maldeghem-kastélyba. A könyvtárnak jelenleg mintegy 600 olvasója van. A Törökkanizsát is érintő elvándorlás ellenére az intézmény tagjainak száma az elmúlt évben 15 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest. Az évi tagsági díj a gyerekeknek 300 dinár, a felnőtteknek 400 dinár, a családi díj pedig 500 dinárba kerül. Kardos Zsuzsanna, munkatárs, Branislav Nušić Népkönyvtár, Törökkanizsa: „Nagy az elvándorlás, de mivel nem változott a tagosodás összege, ezzel is szerettük volna az olvasókat biztatni és a meglévő olvasóinkat is rávenni, hogy maradjanak.”

A Branislav Nušić Népkönyvtár épülete az elmúlt években számos fejlesztésen esett át, emellett a könyvállományt is folyamatosan bővítik az olvasók igényeihez mérten. A legkeresettebb kötetek az olvasók körében a szerelmi szállal fűszerezett történetek, valamint a bűnügyi regények. Romhányi Gabriella, igazgató, Branislav Nušić Népkönyvtár, Törökkanizsa: „Nagyon sok kívánságot teljesítünk, próbálunk az olvasóink kedvében járni, és azokról a könyvekről, amelyekről ők esetleg pozitívumokat hallottak, nagyon újak a nyomdai környezetben, valamint díjakat nyert könyveket is igyekszünk minél gyorsabban beszerezni, és ezzel az olvasókat is próbáljuk idevonzani.”

A könyvtár egyébként otthonául szolgál sok rendezvénynek, kiállításnak, könyvbemutatónak. Tavaly volt 50 éve, hogy a könyvtár a Maldeghem-kastélyba költözött, ennek kapcsán pedig kiállítást is szerveztek az épületben, ami bemutatja az elmúlt fél évszázad történéseit.

könyvtár
Branislav Nušić Népkönyvtár
olvasó
könyv
tagsági díj
Törökkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű