Ugrás a tartalomra

Tolnai Ottó festményei ihlették a Nyári Mozi Színházi Közösség legújabb előadását (videó)

2017.05.20
05:48
Bemutatták az Imago Sonus összművészeti est legújabb előadását a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán
Bemutatták az Imago Sonus összművészeti est legújabb előadását a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán. A performance minden darabja egy premier, amelyet csak egyszer visznek színre az alkotók. A Nyári Mozi Színházi Közösség előadássorozatának legújabb állomását Tolnai Ottó költő festményei ihlették. A társulat mindig egy festővel előre megbeszélt téma szerint állítja össze a darabot, amely a koreográfia alapját képezi. Dolgoztak már Varga Tündével, Péity Laurával, most pedig Tolnai 173, fákról készített rajza nyomán született meg az előadás. Döbrei Dénes, színész: „Az Ottóval való harmincöt éves kapcsolat valahol kötődik az előadáshoz. Számomra az Imago Sonus egy ilyen történet kellene, hogy legyen, hogy a képzőművészek, akik részt vesznek a munkánkban, közösen választunk témát, komplexebb témát vonnak magukba. Valójában egy kicsit a mi művészettörténetünk lesz majd.” Az est előzetes próbák alapján átgondolt rögtönzésre épült. A zenei aláfestést Jasna Jovičević élőjátéka szolgáltatta. Jasna Jovičević, zeneszerző: „Ami megkülönbözteti ezt az előadást a többitől, az a teljes improvizáció. Annak ellenére, hogy mi folyamatosan próbálunk, de mi az egymásra hatást próbáljuk. Mi azt próbáljuk, hogyan tudunk egymással dolgozni, hogyan reagálunk, és hogyan tudunk egy olyan koncepciót összeállítani, amely az adott pillanatra érvényes, és ezt hogyan tudjuk együtt lekövetni.”



A hanggal és mozgással teli képi költészetsorozatban tehát az érzelmek ott, abban a pillanatban öltenek testet. Az előadásban Varga Henrietta és Döbrei Dénes játszik.
Tolnai Ottó
Döbrei Dénes
Nyári Mozi Színházi Közösség
Jasna Jovičević

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.