Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tom Sawyer kalandjai az Újvidéki Színházban

2018-10-15
14:01
2018-10-15
17:13
Forrás
Pannon RTV
Színes, izgalmas, közönségbarát előadással rukkolt elő az Újvidéki Színház.

A társulat új darabja Mark Twain Tom Sawyer kalandjai című regényén alapszik. Az előadást Puskás Zoltán állította színpadra.

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt felejthetetlen szórakozást nyújt az Újvidéki Színház legújabb előadása. Tom Sawyer-t Szalai Bence alakítja. „Árva gyerek, ha úgy vesszük, hiszen a nagynénjével nő fel, nem a szüleivel. Azt szerzi meg a darab végére, amije soha nem volt, egy családot, egy szerelmet, illetve lehetősége nyílik megalapítania azt, ami neki nem volt, egy normálisan működő családot apával, anyával és gyerekekkel. Szerintem ő ebből a kis infantilis kamaszgyerekből végül szinte meglett férfiember lesz.”

Az előadás olyan társadalmi problémákat is a néző elé tár, mint az elvágyódás, a rasszizmus, vagy a környezetvédelem. Huckleberry Finn szerepében Ozsvár Róbertet láthatja a nagyérdemű. „Mondhatjuk úgy, hogy ő az előadásban a lokális huligán, aki néha-néha magával rántja Tom-ot a csínytevésekben. Az előadás folyamán olyan dolgok történnek vele és olyan hatások érik, amik olyan döntést szülnek benne, ami miatt úgy dönt, elhagyja ezt a közösséget és inkább még szabadabbá válik.”

A zenés, táncos darab egyik érdekessége, hogy az Újvidéki Művészeti Akadémia színinövendékeit is felvonultatja. Puskás Zoltán, rendező: „Ez a frissítés azt gondolom mindig jól jön a színháznak és a nézőknek is. Az volt a szép ahonnan kezdtük és ahová ezek a fiatalok fejlődtek. Én nagyon hálás vagyok nekik, a munkájukért, mert hatalmas dolgot csináltak. Nemcsak mint tömeg vesznek részt, hanem szerves részei az egész előadásnak. Nagyon keményen dolgoztak azért, hogy eljussunk ide.”

Az előadás dramaturgja Lénárd Róbert, zenéjét pedig Klemm Dávid és Erős Ervin szerezték.

Tm Sawyer
Újvidéki Színház
Mark Twain

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.