Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tömeges a vajdasági táncházmozgalom, kevés a néptáncoktató...

2019-10-19
16:32
2019-10-19
19:52
Forrás
Pannon RTV
Néptáncos tehetséggondozó képzést tartottak a hajdújárási Művelődési Házban. A programot az év elején indította a VMMSZ, a Csoóri Sándor Program pályázatának köszönhetően.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel közösen olyan néptáncképzéseket szervez, amikkel tovább tudják fejleszteni a vajdasági néptáncmozgalmat - emelte ki Brezovszki Roland. A VMMSZ szakmunkatársa elmondta, hogy a tehetséggondozást Zentán, Csókán, Óbecsén, Bácsfeketehegyen, Kishegyesen és Hajdújáráson szervezték meg.

Az utolsó képzésen mintegy 100 fiatal néptáncost tanítottak itteni és külföldi oktatók. „Nem titkolt szándékunk, hogy gyarapítani szeretnénk a néptáncoktatók számát a Vajdaságban, hiszen egy kétéves felmérés alapján több mint 3 ezer néptáncos tevékenykedik ezen a területen. Az oktató viszont nagyon kevés, főleg a szórványban, de a tömbben is. Nagyon sok táncos van, hála Istennek és ezt az űrt próbáljuk betölteni a képzéssel” - mondta Brezovszki Roland.

néptánc
oktató
Hajdújárás

Most

11:26, Frissítve: 11:32

Új nevet kap Csongrád-megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.