Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tömeges a vajdasági táncházmozgalom, kevés a néptáncoktató...

2019-10-19
16:32
2019-10-19
19:52
Forrás
Pannon RTV
Néptáncos tehetséggondozó képzést tartottak a hajdújárási Művelődési Házban. A programot az év elején indította a VMMSZ, a Csoóri Sándor Program pályázatának köszönhetően.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel közösen olyan néptáncképzéseket szervez, amikkel tovább tudják fejleszteni a vajdasági néptáncmozgalmat - emelte ki Brezovszki Roland. A VMMSZ szakmunkatársa elmondta, hogy a tehetséggondozást Zentán, Csókán, Óbecsén, Bácsfeketehegyen, Kishegyesen és Hajdújáráson szervezték meg.

Az utolsó képzésen mintegy 100 fiatal néptáncost tanítottak itteni és külföldi oktatók. „Nem titkolt szándékunk, hogy gyarapítani szeretnénk a néptáncoktatók számát a Vajdaságban, hiszen egy kétéves felmérés alapján több mint 3 ezer néptáncos tevékenykedik ezen a területen. Az oktató viszont nagyon kevés, főleg a szórványban, de a tömbben is. Nagyon sok táncos van, hála Istennek és ezt az űrt próbáljuk betölteni a képzéssel” - mondta Brezovszki Roland.

néptánc
oktató
Hajdújárás

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.