Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tömeges a vajdasági táncházmozgalom, kevés a néptáncoktató...

2019-10-19
16:32
2019-10-19
19:52
Forrás
Pannon RTV
Néptáncos tehetséggondozó képzést tartottak a hajdújárási Művelődési Házban. A programot az év elején indította a VMMSZ, a Csoóri Sándor Program pályázatának köszönhetően.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel közösen olyan néptáncképzéseket szervez, amikkel tovább tudják fejleszteni a vajdasági néptáncmozgalmat - emelte ki Brezovszki Roland. A VMMSZ szakmunkatársa elmondta, hogy a tehetséggondozást Zentán, Csókán, Óbecsén, Bácsfeketehegyen, Kishegyesen és Hajdújáráson szervezték meg.

Az utolsó képzésen mintegy 100 fiatal néptáncost tanítottak itteni és külföldi oktatók. „Nem titkolt szándékunk, hogy gyarapítani szeretnénk a néptáncoktatók számát a Vajdaságban, hiszen egy kétéves felmérés alapján több mint 3 ezer néptáncos tevékenykedik ezen a területen. Az oktató viszont nagyon kevés, főleg a szórványban, de a tömbben is. Nagyon sok táncos van, hála Istennek és ezt az űrt próbáljuk betölteni a képzéssel” - mondta Brezovszki Roland.

Vajdaság
néptánc
oktató
Hajdújárás

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.