Ugrás a tartalomra

Tömeges a vajdasági táncházmozgalom, kevés a néptáncoktató...

2019.10.19
16:32
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Néptáncos tehetséggondozó képzést tartottak a hajdújárási Művelődési Házban. A programot az év elején indította a VMMSZ, a Csoóri Sándor Program pályázatának köszönhetően.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel közösen olyan néptáncképzéseket szervez, amikkel tovább tudják fejleszteni a vajdasági néptáncmozgalmat - emelte ki Brezovszki Roland. A VMMSZ szakmunkatársa elmondta, hogy a tehetséggondozást Zentán, Csókán, Óbecsén, Bácsfeketehegyen, Kishegyesen és Hajdújáráson szervezték meg.

Az utolsó képzésen mintegy 100 fiatal néptáncost tanítottak itteni és külföldi oktatók. „Nem titkolt szándékunk, hogy gyarapítani szeretnénk a néptáncoktatók számát a Vajdaságban, hiszen egy kétéves felmérés alapján több mint 3 ezer néptáncos tevékenykedik ezen a területen. Az oktató viszont nagyon kevés, főleg a szórványban, de a tömbben is. Nagyon sok táncos van, hála Istennek és ezt az űrt próbáljuk betölteni a képzéssel” - mondta Brezovszki Roland.

néptánc
oktató
Hajdújárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.