Ugrás a tartalomra

Tompeti koncert Szabadkán

2018.06.03
17:10
2018.06.03
20:01
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap délután kisgyerekes családokkal telt meg Szabadka főtere. A magyarországi Tompeti és Barátai koncertezett a város szívében felállított színpadon.


A Tompeti-Show egy interaktív, zenés, fokozottan szórakoztató családi show-műsor volt, a VM4K szervezésében. A program óriási sikert aratott.

Délután 5 órakor megtelt Szabadka főtere. Tompeti és Csillagszemű 2009 óta szórakoztatja és tanítgatja a legkisebbeket a zene nyelvén keresztül. Sok érdekes hangszerrel ismerkedhettek meg a szabadkai gyerkőcök is. Tompetiék egyébként először jártak Szabadkán.


És azonnal osztatlan sikert arattak. A gyerekek szinte minden dalukat velük együtt énekelték, a Rock & Roll Csiga volt köztük a legnépszerűbb. Megkérdeztük a gyerekeket, szeretik-e Tompetit és Barátait.

Tót Hunor:
„- Szeretem.
- Mi a kedvenc dalod tőlük?
- Hát az a számos.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A szülők is alig várták a vasárnapi koncertet.

Heiberger Erika: „Azért jöttünk el, mert a másfél éves kislányom nagyon, nagyon szereti a Tompeti és Barátait. Imádja. És amikor meghallottuk, hogy Szabadkán is lesz, akkor anya eldöntötte, hogy jövünk.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Egy fantasztikus, interaktív gyermekkoncerttel érkeztek a magyarországi vendégek. A másfél órás közös mókára minden gyermek vevő volt, a hangulat a tetőfokára hágott. Ez jellemző Tompeti és Csillagszemű minden fellépésére.

Tompeti és Csillagszemű: „Hát a jókedv, a közös móka, a kacagás a gyerekekkel együtt, sok interaktív, vicces dalt meg játékot hoztunk magunkkal, sok érdekes hangszert bemutatunk. A gitár mellett lesz kazu, szájharmonika, furulya, afrikai illetve arab dobok, úgyhogy egész hangszerarzenál.
- Mit szóltok ahhoz, hogy ennyi gyerek összegyűlt Szabadka főterén?
- Nagyon örülünk. El vagyunk bűvölve. Nem tudunk mit mondani, fantasztikus itt a hangulat, rengetegen vannak, soha nem voltunk még itt Szabadkán.”

A VM4K által szervezett Tompeti koncert telitalálat volt. A gyerek és szüleik pedig azt mondták: mihamarabb ismét találkozni szeretnének a csapattal.

Szabadka
Tompeti

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:55, Frissítve: 13:00

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű