Ugrás a tartalomra

Topolyai és bácskossuthfalvi diákszínjátszók

2023.03.13
14:18
2023.03.13
16:48
Forrás
Pannon RTV
Topolyai és bácskossuthfalvi csoport jutott tovább a körzeti diákszínjátszó szemlére a községi megmérettetésről.

Topolya Községben hat előadás készült el, főként mesefeldolgozások és iskolai jelenetek, amelyeket Bácskossuthfalva, Gunaras, Zentagunaras és Topolya gyermekszínjátszó csoportjai mutattak be.

Mesefeldolgozásokkal kezdődött a községi diákszínjátszó szemle a topolyai színházban.

Gáspár Kamilla, Muszkuluszok Csoport, Bácskossuthfalva: „A Trapiti című színdarabot adtuk elő, sűrűn próbálunk, a színdarab arról szól, hogy a farkas nem eszi meg a nagymamát, sem Piroskát és Trapiti próbál segíteni nekik.”

A bácskossuthfalvi iskolából három előadás érkezett a megmérettetésre, a gyerekek nagyon lelkesen próbáltak.

Krasko Ibolya, felkészítő tanár, Id. Kovács Gyula Á. I., Bácskossuthfalva: „Velük már ötödik óta színjátszózunk, igazából úgy megtaláltuk egymást, az ember ezt megérzi, és elkezdtem őket tanítani, és láttam, hogy több tehetséges diák is van, és szívesen foglalkoznának ezzel.”

A gunarasi József Attila Művelődési Egyesület Táltos Színjátszócsoportja egy iskolai jelenettel mutatkozott be. A zentagunarasi Prométheus csapat pedig az Osztálykirándulás című darabot adta elő.

Budimcsevity Edvárd, Táltos Színjátszócsoport, Zentagunaras: „Nekünk nagyon nagy meghatározó pont az életünkben a színészkedés, én is már ötödikes korom óta színészkedem, mindig egy támasz, amire visszatérhetek, ha úgy alakul.”

A topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló Gyermekcsoportja idén az Óz, a nagy varázsló című darabot dolgozta fel, sok énekes, táncos részlettel.

Tomik Eszter, tag, Mosolycsaló Gyermekcsoport, Topolya: „Mi ezt játszottuk egy táborban 2021 júliusában, ez egy kicsit nehezebb feladat volt, ebben sokkal több a tánc, a mozgás, a szöveg, sokkal több az ének. A karakterek maradtak ugyanazok.”

Nagyon fontos, hogy kistelepüléseken is foglalkoznak a gyerekek színészettel, hogy együtt vannak, és szeretik, amit csinálnak - mondta Barát Attila, a Szabadkai Népszínház színésze, aki az előadásokat értékelte.

„Ha nem is ezen a pályán szeretnének továbbhaladni, sokat fejleszt a személyiségükön, sokat fejleszt a beszédkészségükön, a kiállásukon, és ezek mind olyan képességek, amik a mai világban rettenetesen fontosak bármilyen pályára készül az ember, ugyanis saját magunknak vagyunk a menedzserei, magunkat kell eladnunk manapság már.”

A fellépők elismerő oklevelet, a legjobbak egyéni alakításukért pedig ajándékot kaptak. A körzeti diákszínjátszó szemlére a bácskossuthfalvi Muszkuluszok Csoport: Farkas, aki nem akarta megenni piroskát és a topolyai Mosolycsaló Gyermekcsoport: Óz, a nagy varázsló című előadása jutott tovább.

Topolya
Bácskossuthfalva
diákszínjátszó

Most

13:18, Frissítve: 13:25

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.