Ugrás a tartalomra
Tordán tartotta a János Vitéz első bemutatóját a nagybecskereki társulat
Pannon RTV

Tordán tartotta a János Vitéz első bemutatóját a nagybecskereki társulat

2018-02-11
16:54
2018-02-11
21:02
Forrás
Pannon RTV
A nagybecskereki Madách Amatőr Színház ezzel az előadással kezdte meg munkáját 65 évvel ezelőtt. Most harmadszor viszik színre a darabot.

Tordán tartotta a János Vitéz című daljáték első bemutatóját a nagybecskereki Madách Amatőr Színház. A hivatalos bemutató a jövő hónapban lesz Nagybecskereken.

Venczel Valentin rendezésében és Klemm Dávid zenei munkatárs közreműködésével készült a János Vitéz a nagybecskereki Madách Amatőr Színházban. Immár harmadszor viszik színre, több mint húsz szereplővel. Váci Nándor bátyjával, Zsolttal együtt debütált a színpadon. „Nincs túl sok tapasztalatom a színpadon, ami a színészetet illeti. A népzene az kicsit más, amivel foglalkozom. Izgultam, vártam, de viszont nem tudtam, hogy fogok teljesíteni. A közönség eddig úgy nyilatkozott, hogy jól megcsináltam a feladatomat.”

A tordai közönség nagy tapssal köszönte meg az előadást. Barna Irén: „Színvonalas volt az előadás. Nagyon tetszett. Még elnéztem volna tovább is, de vége lett. A színészeknek is minden elismerésem. Úgyhogy szép volt, jó volt. Hajrá! Csak így tovább.”

Kamrás Annamária 2002 óta állandó tagja a társulatnak. „Ez az egy-két hónap, amit próbáltunk, nagy munka volt, sok mindent fejlesztettünk. Ahogy a karaktereket, úgy az előadást is. És szerintem kifizetődött a munka, mivel egy nagyon jó előadás lett belőle.”

Az eredménnyel a rendező is elégedett. Mint mondta, teljes értékű előadás született, de a munkafolyamatnak még nincs vége. Vencel Valentin, rendező: „A Madách színházas kollégák kiválóan dolgoztak. Tele szeretettel, tele hittel. És ne felejtsük el, hogy a tordai közönség tényleg egy minőségi közönség. Ráadásul a közösségünknek az a része, amelyik ezt az előadást nemcsak elfogyasztotta, hanem tulajdonképpen tevőleges társalkotója volt a mai estének.”

A színdarabot a Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat keretében mutatták be. Az előadás előtt megnyitották Hallai Tímea muzslyai származású, Svájcban élő fiatal amatőr festő tárlatát.

János vitéz
előadás
daljáték

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.