Ugrás a tartalomra
Tordán tartotta a János Vitéz első bemutatóját a nagybecskereki társulat
Pannon RTV

Tordán tartotta a János Vitéz első bemutatóját a nagybecskereki társulat

2018-02-11
16:54
2018-02-11
21:02
Forrás
Pannon RTV
A nagybecskereki Madách Amatőr Színház ezzel az előadással kezdte meg munkáját 65 évvel ezelőtt. Most harmadszor viszik színre a darabot.

Tordán tartotta a János Vitéz című daljáték első bemutatóját a nagybecskereki Madách Amatőr Színház. A hivatalos bemutató a jövő hónapban lesz Nagybecskereken.

Venczel Valentin rendezésében és Klemm Dávid zenei munkatárs közreműködésével készült a János Vitéz a nagybecskereki Madách Amatőr Színházban. Immár harmadszor viszik színre, több mint húsz szereplővel. Váci Nándor bátyjával, Zsolttal együtt debütált a színpadon. „Nincs túl sok tapasztalatom a színpadon, ami a színészetet illeti. A népzene az kicsit más, amivel foglalkozom. Izgultam, vártam, de viszont nem tudtam, hogy fogok teljesíteni. A közönség eddig úgy nyilatkozott, hogy jól megcsináltam a feladatomat.”

A tordai közönség nagy tapssal köszönte meg az előadást. Barna Irén: „Színvonalas volt az előadás. Nagyon tetszett. Még elnéztem volna tovább is, de vége lett. A színészeknek is minden elismerésem. Úgyhogy szép volt, jó volt. Hajrá! Csak így tovább.”

Kamrás Annamária 2002 óta állandó tagja a társulatnak. „Ez az egy-két hónap, amit próbáltunk, nagy munka volt, sok mindent fejlesztettünk. Ahogy a karaktereket, úgy az előadást is. És szerintem kifizetődött a munka, mivel egy nagyon jó előadás lett belőle.”

Az eredménnyel a rendező is elégedett. Mint mondta, teljes értékű előadás született, de a munkafolyamatnak még nincs vége. Vencel Valentin, rendező: „A Madách színházas kollégák kiválóan dolgoztak. Tele szeretettel, tele hittel. És ne felejtsük el, hogy a tordai közönség tényleg egy minőségi közönség. Ráadásul a közösségünknek az a része, amelyik ezt az előadást nemcsak elfogyasztotta, hanem tulajdonképpen tevőleges társalkotója volt a mai estének.”

A színdarabot a Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat keretében mutatták be. Az előadás előtt megnyitották Hallai Tímea muzslyai származású, Svájcban élő fiatal amatőr festő tárlatát.

János vitéz
előadás
daljáték

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.