Ugrás a tartalomra

Törökkanizsán sem szegte a locsolkodók kedvét az erős szél

2018.04.02
13:46
2018.04.02
17:32
Forrás
Pannon RTV
Ezen a napon a legények fiákerre pattannak, és népviseletben, zene kíséretében, vödörnyi langyos vízzel indulnak meglocsolni az ismerős lányokat, asszonyokat.

Törökkanizsán nagy hagyománya van már a locsolkodásnak. A legények legalább húsz helyszínre látogattak el.
Újhelyi Nándor, törökkanizsai elnök, VMSZ: „Valójában az is volt a célunk, hogy a régi húsvéthétfőhöz kapcsolódó hagyományokat felelevenítsük illetve, hogy rámutassunk arra, hogy itt a 21. század elején fontos az, hogy ragaszkodjunk a hagyományokhoz, a gyökerekhez.”

Mint minden évben, így idén húsvéthétfőn fiákerre pattantak az ifjú legények, és népviseletben, zene kíséretében, vödörnyi langyos vízzel locsolták meg az ismerős lányokat, asszonyokat. Ezután pedig meg is táncoltatták a lányokat a fiúk.

Törökkanizsa
locsolkodás
húsvét

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.