Ugrás a tartalomra

Történet egy egészen egyszerű Piroskáról

2022.11.29
13:47
2022.11.29
17:39
Forrás
Pannon RTV
Az Egy egészen egyszerű Piroskáról című előadásra várták a gyerekeket a Szabadkai Gyermekszínházba. A bolgár Bonjo Lungov rendezte előadásban a Piroska és a farkas kicsit másképpen, cseppnyi varázslattal és sok nevetéssel bűvölte el a gyerekeket.

Az előadás első felében a varázsló könyveket bűvölt és szólaltatott meg, de a legkisebbek legnagyobb örömére a történetben volt tánc és ének, valamint felbukkant az ordas farkas is.

Juhász László:
Nem volt olyan félelmetes, de minden tetszett benne, mert én már néztem egyszer, csak abban akkor paraván mögött játszották és az tetszett, hogy nagyon szép volt.

Az interaktív darab a klasszikus Piroska és farkas történetet használja fel azzal, hogy olyan keretbe van ágyazva, ahol egy varázslóval indul a történet - mondta Kőműves Csaba Bence színészhallgató.

Kőműves Csaba Bence, színészhallgató: Egy varázsló, egy színész trükköket mutat, arról beszél, hogy szereti a könyveket és az egyik ilyen könyvből elszabadul a mese, a varázslat életre kel és kicsit kiesik a kezéből az irányítás, a mese életre kel és próbálja úgy irányítani, hogy úgy végződjön és úgy történjen, mint ahogyan az meg van írva.

Az előadás egyik fontos eleme az is, hogy felhívja a legkisebbek figyelmét a könyvek csodás világára és az olvasás szeretetére.

Szabadkai Gyermekszínház
Piroska és a Farkas

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.