Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Történet egy egészen egyszerű Piroskáról

2022.11.29
13:47
2022.11.29
17:39
Forrás
Pannon RTV
Az Egy egészen egyszerű Piroskáról című előadásra várták a gyerekeket a Szabadkai Gyermekszínházba. A bolgár Bonjo Lungov rendezte előadásban a Piroska és a farkas kicsit másképpen, cseppnyi varázslattal és sok nevetéssel bűvölte el a gyerekeket.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Az előadás első felében a varázsló könyveket bűvölt és szólaltatott meg, de a legkisebbek legnagyobb örömére a történetben volt tánc és ének, valamint felbukkant az ordas farkas is.

Juhász László:
Nem volt olyan félelmetes, de minden tetszett benne, mert én már néztem egyszer, csak abban akkor paraván mögött játszották és az tetszett, hogy nagyon szép volt.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az interaktív darab a klasszikus Piroska és farkas történetet használja fel azzal, hogy olyan keretbe van ágyazva, ahol egy varázslóval indul a történet - mondta Kőműves Csaba Bence színészhallgató.

Kőműves Csaba Bence, színészhallgató: Egy varázsló, egy színész trükköket mutat, arról beszél, hogy szereti a könyveket és az egyik ilyen könyvből elszabadul a mese, a varázslat életre kel és kicsit kiesik a kezéből az irányítás, a mese életre kel és próbálja úgy irányítani, hogy úgy végződjön és úgy történjen, mint ahogyan az meg van írva.

Az előadás egyik fontos eleme az is, hogy felhívja a legkisebbek figyelmét a könyvek csodás világára és az olvasás szeretetére.

Szabadkai Gyermekszínház
Piroska és a Farkas

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.