Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tóth Péter vajdasági körútja

2019.10.15
12:09
2020.04.21
12:23
Forrás
Pannon RTV
A Junior Prima Díjas zongoraművész hétfőn a szabadkai Városháza dísztermében adott koncertet, ma pedig az újvidéki Városházán lép színre.

Tóth Péter először vesz részt Vajdasági körúton. A művész Handel, Beethoven, Schubert és Liszt Ferenc műveiből készített összeállítást. A művész sokak szerint generációjának egyik legjelentősebb előadója, aki Liszt Ferenc darabokat játszik. Ma este az újvidéki Városházán ad koncertet.

Tóth Péter, zongoraművész: „Elég sok Lisztet játszom és játszottam az évek során, de ennek ellenére más repertoárt is nagyon szívesen játszom. Hogyha ki kellene emelni kedvenc korszakot, akkor talán azt mondanám, hogy a XIX. század, ami a legjobban megfog, tehát legyen szó Beethovenről, Schubertről, Lisztről természetesen, Chopinről, Brahmsról.”

Tóth Péter
zongoraművész
körút
Szabadka
Újvidék
Junior Prima Díj
Vajdaság

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.