Ugrás a tartalomra

Tóth Péter vajdasági körútja

2019.10.15
12:09
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A Junior Prima Díjas zongoraművész hétfőn a szabadkai Városháza dísztermében adott koncertet, ma pedig az újvidéki Városházán lép színre.

Tóth Péter először vesz részt Vajdasági körúton. A művész Handel, Beethoven, Schubert és Liszt Ferenc műveiből készített összeállítást. A művész sokak szerint generációjának egyik legjelentősebb előadója, aki Liszt Ferenc darabokat játszik. Ma este az újvidéki Városházán ad koncertet.

Tóth Péter, zongoraművész: „Elég sok Lisztet játszom és játszottam az évek során, de ennek ellenére más repertoárt is nagyon szívesen játszom. Hogyha ki kellene emelni kedvenc korszakot, akkor talán azt mondanám, hogy a XIX. század, ami a legjobban megfog, tehát legyen szó Beethovenről, Schubertről, Lisztről természetesen, Chopinről, Brahmsról.”

Tóth Péter
zongoraművész
körút
Szabadka
Újvidék
Junior Prima Díj
Vajdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.