Ugrás a tartalomra
Tóth Péter Szabadkán
Pannon RTV

Tóth Péter vajdasági körútja

2019-10-15
12:09
2020-04-21
12:23
Forrás
Pannon RTV
A Junior Prima Díjas zongoraművész hétfőn a szabadkai Városháza dísztermében adott koncertet, ma pedig az újvidéki Városházán lép színre.

Tóth Péter először vesz részt Vajdasági körúton. A művész Handel, Beethoven, Schubert és Liszt Ferenc műveiből készített összeállítást. A művész sokak szerint generációjának egyik legjelentősebb előadója, aki Liszt Ferenc darabokat játszik. Ma este az újvidéki Városházán ad koncertet.

Tóth Péter, zongoraművész: „Elég sok Lisztet játszom és játszottam az évek során, de ennek ellenére más repertoárt is nagyon szívesen játszom. Hogyha ki kellene emelni kedvenc korszakot, akkor talán azt mondanám, hogy a XIX. század, ami a legjobban megfog, tehát legyen szó Beethovenről, Schubertről, Lisztről természetesen, Chopinről, Brahmsról.”

Tóth Péter
zongoraművész
körút
Szabadka
Újvidék
Junior Prima Díj
Vajdaság

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.