Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Trianoni történetek Szabadkától Budapestig

2021.11.05
07:27
2021.11.05
15:53
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán bemutatták Tóth Eszter Zsófia Trianoni történetek című könyvét a VM4K szervezésében.

A történész célja, hogy ebben a kötetben levéltári kutatásokra és megélt történetekre alapozva elősegítse a traumák feldolgozását. Teszi mindezt sikeres és sikertelen életstratégiákon, beteljesült és beteljesületlen szerelmeken keresztül. A szerzőnek ez a 15. önálló könyve.

Tóth Eszter Zsófia, szerző: „Az összetartozás évében kiderült, hogy ez végül is egy hiány, még nincsenek feldolgozva olyan szempontból ezek a menekülés történetek, hogy hogyan hatottak az egyéni életútra. Ez volt az egyik kiindulási alap. A másik pedig, hogy a titkosszolgálati kapcsolatok hogyan alakultak az ötvenes, hatvanas években a két ország között és ezek hogyan hatottak az egyéni életutakra.”

Tóth Eszter Zsófia
VM4K
Trianon
Trianon 100

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.