Ugrás a tartalomra

Tucatnyi zenekar versengett a könnyűzenei tehetségkutatón

2018.05.20
13:30
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
A szenttamási Mercury együttes nyerte a szombaton Magyarkanizsán megtartott I. Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutatót.

A Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program délvidéki döntőjén 12 vajdasági és anyaországi zenekar lépett a Művészetek Háza színpadára.

Győzelmével a négy éve alakult, a mostani felállásban két éve zenélő szenttamási Mercury együttes kiharcolta a budapesti döntőn való részvétel jogát. Most azon dolgoznak, hogy látványosabbá tegyék fellépésüket. Kraszulyák Zalán, énekes, gitáros, Mercury Zenekar, Szenttamás: „Szeretnénk a színpadi produkciónkat egy érett, kiforrott dologgá megcsinálni, szóval az a cél, hogy minél látványosabb legyen a produkciónk, ne csak a zene mutasson valamit, hanem mi is. Nem szeretjük, amikor cövek módjára beállnak a zenészek, de hát szerintem jó volt.”

A szakmai zsűri értékelése szerint a második legjobb teljesítményt a budapesti Carson Coma együttes nyújtotta, harmadik pedig a másfél éve zenélő, főleg dzsezz-zenét játszó szabadkai Iz Principa együttes lett. Pavle Zvekić, Iz Principa Zenekar, Szabadka: „Bunford Gábor, a szabadkai Jazzik Fesztivál szervezőjének kérésére hoztam össze a zenekart, összebarátkoztunk és azóta együtt zenélünk.

A szervező Peron Music Alapítvány elsődleges célja, hogy az anyaországban már bejáródott rendezvénysorozatot kiterjessze a határokon túlra is. Pap Tibor, elnök, Peron Music Alapítvány: „Ez annyira a célunk, hogy Dunaszerdahelyen és Erdélyben három városban is van már ilyen tehetségkutató fesztiválunk, az egész egy nagy rendszernek a része, 25 tehetségkutató van országosan és a külhonban.”

A zsűri különdíját a szegedi Colmena zenekar kapta, a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Újfalusi Gábor-díjat pedig Goran Biro az Iz Principa zenekar dobosa érdemelte ki.

Magyarkanizsa
tehetségkutató
Mercury

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.