Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Tucatnyi zenekar versengett a könnyűzenei tehetségkutatón

2018.05.20
13:30
2018.05.20
20:00
Forrás
Pannon RTV
A szenttamási Mercury együttes nyerte a szombaton Magyarkanizsán megtartott I. Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutatót.

A Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program délvidéki döntőjén 12 vajdasági és anyaországi zenekar lépett a Művészetek Háza színpadára.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Győzelmével a négy éve alakult, a mostani felállásban két éve zenélő szenttamási Mercury együttes kiharcolta a budapesti döntőn való részvétel jogát. Most azon dolgoznak, hogy látványosabbá tegyék fellépésüket. Kraszulyák Zalán, énekes, gitáros, Mercury Zenekar, Szenttamás: „Szeretnénk a színpadi produkciónkat egy érett, kiforrott dologgá megcsinálni, szóval az a cél, hogy minél látványosabb legyen a produkciónk, ne csak a zene mutasson valamit, hanem mi is. Nem szeretjük, amikor cövek módjára beállnak a zenészek, de hát szerintem jó volt.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szakmai zsűri értékelése szerint a második legjobb teljesítményt a budapesti Carson Coma együttes nyújtotta, harmadik pedig a másfél éve zenélő, főleg dzsezz-zenét játszó szabadkai Iz Principa együttes lett. Pavle Zvekić, Iz Principa Zenekar, Szabadka: „Bunford Gábor, a szabadkai Jazzik Fesztivál szervezőjének kérésére hoztam össze a zenekart, összebarátkoztunk és azóta együtt zenélünk.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szervező Peron Music Alapítvány elsődleges célja, hogy az anyaországban már bejáródott rendezvénysorozatot kiterjessze a határokon túlra is. Pap Tibor, elnök, Peron Music Alapítvány: „Ez annyira a célunk, hogy Dunaszerdahelyen és Erdélyben három városban is van már ilyen tehetségkutató fesztiválunk, az egész egy nagy rendszernek a része, 25 tehetségkutató van országosan és a külhonban.”

A zsűri különdíját a szegedi Colmena zenekar kapta, a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Újfalusi Gábor-díjat pedig Goran Biro az Iz Principa zenekar dobosa érdemelte ki.

Magyarkanizsa
tehetségkutató
Mercury

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.