Ugrás a tartalomra

Tudós nők Szabadkán

2022.10.25
19:09
Forrás
Pannon RTV
A Délvidéki Magyar Színjátszás Napja rendezvénysorozatának első állomásaként a topolyai Mara Amatőr Színház vendégszerepelt Szabadkán.

A Tudós nők című Moliére előadás a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 26. Találkozójának fődíjas produkciója.

Idén harmadszor választott az ismert francia drámaírótól darabot a topolyai Mara Amatőr Színház. Ahogyan a darabra, úgy a társulatra is érvényes a Moliére-i szlogen: A tudás mindenek felett. Az előadást Jankovics Andrea rendezte, aki először dolgozott a társulattal: „Fantasztikus csapatról van szó. Amennyire ők nem hittek magukban, annyira hittem én a vége felé, hogy ez bizony nagyon jó lesz, hogy ők jók lesznek. Az előadás és a koncepció folyamatosan változott. Eddig kizárólag profi színházban dolgoztam, illetve gyerekekkel. A gyerekekből megpróbálunk a munkafolyamat alatt kihozni dolgokat, de inkább pedagógiai módszerekkel dolgozunk. A felnőttek pedig csinálják, amit mondasz, nincs olyan, hogy nem tudja, hogy mire gondolok. Úgyhogy egymást tanultuk.”

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a topolyai Mara Amatőr Színház. A mostani előadás remekül szerepelt a fesztiválokon. Sokáig készült és sok munka állt mögötte. A marások azonban az előadáson kívül másra is készülődnek.

Serfőző Károly, társulatvezető, Mara Amatőr Színház, Topolya: „A legnagyobb hír az, hogy jövőre mi szervezzük a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók találkozóját. Ez nagy kihívás, ugyanis Topolyán még nem volt szemle. Igyekszünk majd helyt állni.”

Természetesen új előadással is készülnek majd, amit szintén Jankovics Andrea rendez.

Szabadka
Délvidéki Magyar Színjátszás Napja
Mara Amatőr Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:12

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.