Ugrás a tartalomra

Tükröt tart elénk a zentai Szerb Kamaraszínpad legújabb darabja

2020.01.19
09:45
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Ivan Aleksandrovics Goncsarov: Oblomov című művét mutatta be szombaton este a zentai Miroslav Antić Szerb Kamaraszínház amatőr színészekből álló társulata.

A darab az 1800-as évek első felében játszódik, Szentpéterváron. Oblomov igen lusta, kiskorától kezdve szolgák vették körül. Élvezi ezt az életmódot, azonban amikor barátai rábeszélésére elhagyja a számára biztonságot nyújtó ágyat, rátalál a szerelem. Oblomov személyisége tükröt tart a mai társadalom elé.

Az oblomovság történetét Radovan Zubac rendező vitte színre: „Nehéz volt színre vinni az oblomovság történetét, a mesét arról, amit nem lehet lefordítani. Ha most megkérne, hogy fordítsam le, az lehetetlen, mert a jelenség magába foglalja egy nemzet minden negatívumát, ebből pedig nagyon sok van.” 

A társulat tagjai mind amatőr színészek. Ljubica Romandić, színész, Miroslav Antić Szerb Kamaraszínház, Zenta: „A színházi amatőrizmus a megelőzés szempontjából igen fontos intézmény. Megelőzi, hogy a fiatalokat befolyásolják a negatív dolgok: a telefontól kezdve a drogokon és az alkoholon keresztül, minden. A színház egy olyan intézmény, amely önmagában tisztít.”

A darabot Szerbiában eddig csak a Szerb Nemzeti Színház játszotta. A zentai Miroslav Antić Szerb Kamaraszínház a második olyan társulat, amely színre vitte Goncsarov művét.

Oblomov
Zenta
Miroslav Antić Szerb Kamaraszínház
Goncsarov

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.