Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Tündér Míra mesejáték a zentai Kamaraszínházban

2021.11.26
13:18
2021.11.26
16:31
Forrás
Pannon RTV
Krizsán Szilvia rendezésében szombaton mutatják be a gyermekeknek szánt Tündér Mírát, amely Hedry Mária alkotása. Az előadás szórakoztató mivolta mellett napjaink égető problémáját, a természet felelőtlen szennyezését dolgozza fel.

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészei a mostani darabban a mesei elemek segítségével a természet veszélyeztetettségén keresztül a határokat nem ismerő kapzsiságot, a pusztítást és az önzést veszik górcső alá. Végül, mint minden mesében, az előadás végén a megoldást tálalva minden jóra fordul. Az meseelőadás gonosz varázslójának, Lodovicónak a szerepébe Nešić Máté bújt.

„Tudok vele azonosulni, de azt úgy megfigyeltem, hogy ezekben a gonosz karakterekben nem is feltétlenül az a fő érzés bennem, hogy Úristen, mennyire gonosz vagyok, hanem inkább az irónia, meg a vicces része, meg a sok része, hogy tehát az, hogy valami gonosznak tűnhet, az neki csak egy poén, egy buli, hogy jólesik neki azt csinálni. Nagyon fontos azonosulni vele.”

A darabban találkozhatunk Holnemvolt ország királyával, Tündér Rózsa királynéval, udvari bolonddal és halászlegénnyel is, vagyis igazi népmesei hősök segítségével elevenedik meg Tündér Míra története. A legnagyobb kihívást és egyben némi fejtörést okozott a rendezőnek és a színészeknek egyaránt a bábok megjelenése a darabban.

Krizsán Szilvia rendező: „Nagyon nagy fejtörést okozott, hogy egyáltalán ennyi idő alatt össze tudjuk-e hozni, ki tudjuk-e találni, mert ugye itt senki nem bábos. Tehát az, hogy egy báb mitől fog élni, és én sem vagyok az, tehát nem tudom megmutatni, nem az van, hogy felmegyek a színpadra, csak látványban szeretem. Én ott kontárkodom, aztán a színész pedig megoldja. Szerintem viszont egyben a legizgalmasabb jelenete is ez az előadásnak.”

A magyar kormány és a MNT által támogatott előadást szombaton 10 órakor mutatják be a Zentai Magyar Kamaraszínházban. Decemberben Zomborban, Muzslyán és Bácsfeketehegyen is láthatja majd a közönség.

Tündér Míra
mesejáték
Zentai Magyar Kamaraszínház
Krizsán Szilvia

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.