Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Turnéra készül a Tánc - Történet

2020-03-01
12:04
2020-03-02
21:11
Forrás
Pannon RTV
Tánc-történetet táncolt a zentai kamara együttes szombaton Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban. Az előadás a VM4K meghívására érkezett Szabadkára és annak anyagi támogatásával valósult meg.

A Tánc - Történet zentai bemutatója után most Szabadkán is láthatta a közönség azt a sokszínű, korszakokon átívelő táncos és zenei hagyományt, mely szinte napjainkig ránk öröklődött.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Táncegyüttese egész estés produkciójának művészeti vezetője Patyerek Csaba: „Az alkotók alapkoncepciója az volt, hogy egészen a középkorig visszanyúlva különböző divathullámok hogyan alakították a Kárpát-medence és azon belül a magyar tánckultúrát. Mely kor mit adott hozzá, eszközök, különböző kiegészítők, díszek, mikor és hogyan úsztak be.”

A Fokos zenekar nemcsak kíséri a táncosokat, de az alkotómunkában is szerves részt vállalt. Cseszák Zsombor prímás, Fokos zenekar: „Párhuzamokat hoztunk be a műsorba zeneileg, hogy ne csak a tánctörténet legyen, mert az volt a főtéma, de igyekeztünk zeneileg is felépíteni.”

Az előadás a VM4K meghívására érkezett Szabadkára és annak anyagi támogatásával valósult meg. A kamara táncegyüttes a korokon átívelő táncelőadásával tavasztól vajdasági és magyarországi turnéra indul. .

Tánc-Történet
Kosztolányi Dezső Színház
Kamara együttes
Fokos zenekar

Most

12:29, Frissítve: 12:56

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

Az idei év legmelegebb napja előtt állunk. Ma bőven 30 fok felett lesz a hőmérséklet. Holnap is folytatódik a kánikula, szombat este azonban markáns hidegfront érkezik, záporokkal, zivatarokkal.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.