Ugrás a tartalomra

Turnéra készül a Tánc - Történet

2020.03.01
12:04
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Tánc-történetet táncolt a zentai kamara együttes szombaton Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban. Az előadás a VM4K meghívására érkezett Szabadkára és annak anyagi támogatásával valósult meg.

A Tánc - Történet zentai bemutatója után most Szabadkán is láthatta a közönség azt a sokszínű, korszakokon átívelő táncos és zenei hagyományt, mely szinte napjainkig ránk öröklődött.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Táncegyüttese egész estés produkciójának művészeti vezetője Patyerek Csaba: „Az alkotók alapkoncepciója az volt, hogy egészen a középkorig visszanyúlva különböző divathullámok hogyan alakították a Kárpát-medence és azon belül a magyar tánckultúrát. Mely kor mit adott hozzá, eszközök, különböző kiegészítők, díszek, mikor és hogyan úsztak be.”

A Fokos zenekar nemcsak kíséri a táncosokat, de az alkotómunkában is szerves részt vállalt. Cseszák Zsombor prímás, Fokos zenekar: „Párhuzamokat hoztunk be a műsorba zeneileg, hogy ne csak a tánctörténet legyen, mert az volt a főtéma, de igyekeztünk zeneileg is felépíteni.”

Az előadás a VM4K meghívására érkezett Szabadkára és annak anyagi támogatásával valósult meg. A kamara táncegyüttes a korokon átívelő táncelőadásával tavasztól vajdasági és magyarországi turnéra indul. .

Tánc-Történet
Kosztolányi Dezső Színház
Kamara együttes
Fokos zenekar

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.