Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Tüzes dalok Palya Beával Szabadkán

2021.07.23
11:41
2022.04.30
10:54
Forrás
Pannon RTV
Palya Bea Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar előadóművész és Lisztes Jenő világszerte ismert cimbalomművész öröm muzsikáját hallhatta tegnap délután a közönség Szabadkán. A koncertnek a Majsai Úti Általános Iskola udvara adott otthont.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Gyerekek, fiatalok és valamivel idősebbek - sokan kívántak részesei lenni Palya Bea és Lisztes Jenő önfeledt, felszabadult öröm-muzsikálásának csütörtök délután. Szabadkáról és a környező településekről is egyaránt jöttek el a karizmatikus magyar előadóművészek mindenkit magával ragadó koncertjére.

Arnold Réka, Palics: „Palya Beáról már régóta hallottam, és mivel hallottam, hogy Szabadkára jön, ezért a családommal úgy döntöttünk, hogy megnézzük.”

Pecka Adrianna, Bajmok: „A Facebook-on, követem a VM4K oldalát, és ott értesültem, hogy lesz.”

Amint a járványügyi szabályozások megengedték júliusban folytatódnak a VM4K nyári koncertjei. A Csütörtök esték másképp - nyár esti koncertsorozatán most Palya Beát és Lisztes Jenőt láthatta a nagyszámú közönség.

Szalai Andrea, szakmai referens, VM4K: „Azért választottuk Palya Beát, mert nyilvánvalóan a zenei munkásságát nem kell senkinek bemutatni, de szerettünk volna egy olyan koncertet elhozni, amelyben az egész család együtt ünnepelhet.”

Altatókkal, gyermek és családi, vagy ahogy Palya Bea fogalmazott, nappali dalokkal készültek, azonban felnőttekhez szóló szerzeményeiket is becsempésztek az előadásba. A legújabb foto-sorozatra készült Tüzes dalokból is hallhatott ízelítőt a közönség.

Palya Bea, előadóművész, Magyarország: „Most éppen a negyedik tételt fogjuk eljátszani a közönségnek, ami konkrétan Küküllő-menti pontozó, tehát egy ilyen és csattan, az is egy olyan kép, ahol egy ilyesmi a gesztus, egy nagyon nőies, de közben van egy nagyon határozott férfiassága is, és ehhez egy férfi táncot kerestem inspirációnak, de van benne bolgár zene, 7 nyolcados zene, szóval lehet, hogy oda beforgatom.”

A VM4K koncertsorozata folytatódik. Jövő csütörtökön a Kárpát-medence egyik legnépszerűbb együttese a Bagossy Brothers Company lép fel Palicson. A belépés díjtalan.

Palya Bea
Palya Bea
Majsai úti Általános Iskola
Csütörtök esték másképp
koncert
cimbalomművész
Bagossy Brothers Company
VM4K

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.