Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Tüzes dalok Palya Beával Szabadkán

2021.07.23
11:41
2021.07.23
17:50
Forrás
Pannon RTV
Palya Bea Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar előadóművész és Lisztes Jenő világszerte ismert cimbalomművész öröm muzsikáját hallhatta tegnap délután a közönség Szabadkán. A koncertnek a Majsai Úti Általános Iskola udvara adott otthont.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Gyerekek, fiatalok és valamivel idősebbek - sokan kívántak részesei lenni Palya Bea és Lisztes Jenő önfeledt, felszabadult öröm-muzsikálásának csütörtök délután. Szabadkáról és a környező településekről is egyaránt jöttek el a karizmatikus magyar előadóművészek mindenkit magával ragadó koncertjére.

Arnold Réka, Palics: „Palya Beáról már régóta hallottam, és mivel hallottam, hogy Szabadkára jön, ezért a családommal úgy döntöttünk, hogy megnézzük.”

Pecka Adrianna, Bajmok: „A Facebook-on, követem a VM4K oldalát, és ott értesültem, hogy lesz.”

Amint a járványügyi szabályozások megengedték júliusban folytatódnak a VM4K nyári koncertjei. A Csütörtök esték másképp - nyár esti koncertsorozatán most Palya Beát és Lisztes Jenőt láthatta a nagyszámú közönség.

Szalai Andrea, szakmai referens, VM4K: „Azért választottuk Palya Beát, mert nyilvánvalóan a zenei munkásságát nem kell senkinek bemutatni, de szerettünk volna egy olyan koncertet elhozni, amelyben az egész család együtt ünnepelhet.”

Altatókkal, gyermek és családi, vagy ahogy Palya Bea fogalmazott, nappali dalokkal készültek, azonban felnőttekhez szóló szerzeményeiket is becsempésztek az előadásba. A legújabb foto-sorozatra készült Tüzes dalokból is hallhatott ízelítőt a közönség.

Palya Bea, előadóművész, Magyarország: „Most éppen a negyedik tételt fogjuk eljátszani a közönségnek, ami konkrétan Küküllő-menti pontozó, tehát egy ilyen és csattan, az is egy olyan kép, ahol egy ilyesmi a gesztus, egy nagyon nőies, de közben van egy nagyon határozott férfiassága is, és ehhez egy férfi táncot kerestem inspirációnak, de van benne bolgár zene, 7 nyolcados zene, szóval lehet, hogy oda beforgatom.”

A VM4K koncertsorozata folytatódik. Jövő csütörtökön a Kárpát-medence egyik legnépszerűbb együttese a Bagossy Brothers Company lép fel Palicson. A belépés díjtalan.

Palya Bea
Palya Bea
Majsai úti Általános Iskola
VM4K
Csütörtök esték másképp
koncert
cimbalomművész
Bagossy Brothers Company

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.