Ugrás a tartalomra

„Úgy döntöttem, hogy gazember leszek”

2022.04.11
10:50
2022.10.29
22:04
Forrás
Pannon RTV
Shakespeare III. Richárd című drámáját Újvidéken utoljára 1912-ben játszották a Szerb Nemzeti Színházban.

Több mint egy évszázad után az Újvidéki Színházban, magyar nyelven láthatja a darabot a közönség. A III. Richárdot Mészáros Árpád játssza. A ma esti premiert teltház előtt tartják, legközelebb pedig április 20-án tűzik műsorra.

Mészáros Árpád, színész, Újvidéki Színház: „Nagyon hízelgő volt számomra, hogy engem választottak erre a szerepre. A próba folyamán is többen mondták azt, hogy ez rád lett írva. Most, hogy hízelgő-e, hogyha az embert ilyen sorozatgyilkossal vetik össze, nem tudom. Bizonyos szempontból megkönnyítette a munkámat. A legfőbb különbség az eddigi szerepformálásaim, és a Richárd között az az, hogy nem próbáltam olyan közel jutni a formálandó személyhez, mint a többi figura esetében, mert ezt a torz szüleményt, gonosztevőt tisztes távolságról kell szemlélni.”

Shakespeare
Mészáros Árpád
Újvidéki Színház

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.