Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új bemutató június 5-én a Kosztolányi Dezső Színházban

2023.06.02
13:08
2023.06.02
16:22
Forrás
Pannon RTV
Ladik Katalin egy idegösszeomlást követően felmondja banktisztviselői állását és konceptuális művésznek áll - ez a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház idei utolsó bemutatójának címe.

Zlatko Pavković, a darab rendezője a monotonitásból való kitörés és a művésszé válás folyamatának részleteit boncolgatja. Az előadás nem biográfiai jellegű, de mégis sokat merít Ladik Katalin munkásságából. Az produkció izgalmas, költői, szuggesztív és provokatív a színészek, a rendező és címszereplő szerint is. Az ősbemutató június 5-én lesz - hangzott el a mai sajtótájékoztatón. 

Kucsov Borisz, színész: „Improvizáltunk, performanszokat csináltunk, és ezekből a kis performanszokból, etűdökből hoztunk létre egy egészet. Eközben izgalmas volt megismerkedni Ladik Katalin munkásságával. Átszűrni magunkon, és újra színpadra vinni, vagy rekonstruálni, nem lehet azt mondani, hogy utánozni, mert Katalin utánozhatatlan, így minden olyan próba, amikor megpróbáltuk az ő munkásságát lemásolni, nem működött, így egy saját performanszot hoztunk létre a rendező vezetésével, és fontos az, hogy ez nem csak egy nosztalgia, hanem izgalmas, hogy mennyi párhuzam van az akkori viszonyok között, mint amilyen a mostani rendszerünkben.”

Kosztolányi Dezső Színház
Ladik Katalin

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.