Ugrás a tartalomra

Új bemutató június 5-én a Kosztolányi Dezső Színházban

2023.06.02
13:08
2023.06.02
16:22
Forrás
Pannon RTV
Ladik Katalin egy idegösszeomlást követően felmondja banktisztviselői állását és konceptuális művésznek áll - ez a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház idei utolsó bemutatójának címe.

Zlatko Pavković, a darab rendezője a monotonitásból való kitörés és a művésszé válás folyamatának részleteit boncolgatja. Az előadás nem biográfiai jellegű, de mégis sokat merít Ladik Katalin munkásságából. Az produkció izgalmas, költői, szuggesztív és provokatív a színészek, a rendező és címszereplő szerint is. Az ősbemutató június 5-én lesz - hangzott el a mai sajtótájékoztatón. 

Kucsov Borisz, színész: „Improvizáltunk, performanszokat csináltunk, és ezekből a kis performanszokból, etűdökből hoztunk létre egy egészet. Eközben izgalmas volt megismerkedni Ladik Katalin munkásságával. Átszűrni magunkon, és újra színpadra vinni, vagy rekonstruálni, nem lehet azt mondani, hogy utánozni, mert Katalin utánozhatatlan, így minden olyan próba, amikor megpróbáltuk az ő munkásságát lemásolni, nem működött, így egy saját performanszot hoztunk létre a rendező vezetésével, és fontos az, hogy ez nem csak egy nosztalgia, hanem izgalmas, hogy mennyi párhuzam van az akkori viszonyok között, mint amilyen a mostani rendszerünkben.”

Kosztolányi Dezső Színház
Ladik Katalin

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.